Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner looft 'briljante' Verstappen en Perez: "Een van de beste Red Bull-races ooit"

Max Verstappen en Sergio Perez bezorgde Red Bull op zondag de volle mep aan punten tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Teambaas Christian Horner was een zeer blij man na afloop van de race op Imola en noemde het een van de beste races ooit voor zijn team.

Perez Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het kwam de laatste jaren niet vaak voor dat Red Bull een 1-2 finish scoorde tijdens een Grand Prix, maar deze zondag was het voor het eerst in ongeveer zes jaar tijd weer zo ver. Max Verstappen reed een dominante race in Imola, terwijl Sergio Perez daarachter Charles Leclerc van zich af wist te houden.

Teambaas Christian Horner was heel blij met de manier waarop Red Bull na een soms desastreuze seizoenstart in Italië de rug wist te rechten. "Het is fantastisch!", jubelt hij. "Eén punt zaten we dit sprintraceweekend van de maximum score verwijderd. Een eerste en derde positie op zaterdag, een een-twee op zondag met de snelste ronde."

"Dit is precies wat we nodig hadden na de teleurstelling in Australië. Het is een fenomenale teamprestatie", aldus de leidsman van Red Bull.

Beste Red Bull-race ooit?

Volgens Horner is Red Bull beloond voor het risico dat het de afgelopen dagen nam. De nieuwe updates deden hun werk, al was er maar weinig tijd om deze te testen. Verstappen en Perez waren echter zeer solide, waardoor er veel punten meegaan terug naar Groot-Brittannië.

"We namen voorafgaand aan het weekend risico, door enkele nieuwe onderdelen te introduceren. Dat is altijd lastig als je maar een vrije training hebt (voor de kwalificatie, red.). Vanaf de eerste seconde zijn we echter in de aanval gegaan en beide coureurs waren ongelooflijk goed."

Een van de beste races ooit voor de Oostenrijkse renstal, concludeert Christian. "Max en Checo waren dit hele weekend briljant. Lof voor heel het team voor deze 1-2. We hadden een briljante pitstopstrategie, maar ook in de fabriek in Milton Keynes is er zeer hard gewerkt na de teleurstelling in Australië. Om dan terug te slaan met dit resultaat in Imola. Dit is een van onze beste resultaten ooit!", aldus Horner.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull