Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner looft Verstappen: "Op het cruciale moment was hij perfect"

Max Verstappen heeft voor het eerst dit jaar de poleposition veroverd, waardoor hij de sprintrace op zaterdag vanaf de eerste plek mag starten. Zijn teambaas is blij met de prestatie van de Nederlander en hoopt dat Red Bull het weekend een succesvol vervolg kan geven.

Een eerste startplek voor Max Verstappen en een zevende startplek voor Sergio Perez tijdens de sprintrace in Imola. Aan de ene kant een goede oogst voor Red Bull, terwijl het aan de andere kant ook teleurstellend is. Toch is teambaas Christian Horner na afloop van de kwalificatie overwegend tevreden. Hij looft zijn stercoureur, die er volgens hem op het juiste moment stond. "Verstappen heeft het super gedaan!", jubelt Horner bij Sky Sports . "Het was een ongewone kwalificatie. De ene ronde die uiteindelijk bleek te tellen, was net het moment waarop wij een goede ronde reden." "Aan het einde van de kwalificatie leek het er nog even op dat het circuit sneller zou kunnen worden, maar uiteindelijk was er te veel regen om nog te kunnen reageren op de tijd van Max." Al met al piekte Verstappen op het goede moment. "Uiteindelijk hebben we een goede balans gevonden en wist Max op het cruciale moment een perfecte ronde te rijden."

Pech voor Perez

Daar waar we Verstappen op zaterdag vooraan het veld zien, moet zijn teamgenoot Perez vanaf de vierde startrij vertrekken. Ongelukkig, vindt zijn teambaas, want er had zeker meer ingezeten. "Het was zonde voor Checo, want hij had ook van boven kunnen staan als hij zich niet had verremd in die laatste ronde. Het is in ieder geval bemoedigend voor de sprintrace op zaterdag."

Horner ziet kansen

Er zijn echter nog geen punten uitgedeeld, want dat gebeurt pas op zaterdag tijdens de sprintkwalificatie. Daar liggen er acht punten voor het oprapen voor de winnaar. Horner hoopt natuurlijk dat dat Verstappen zal worden. "Nu wordt de sprintrace de volgende uitdaging. Wat kunnen we dan voor elkaar boksen?", vraagt Horner zich hardop af. "We moeten een goede start hebben en deze omzetten in een overwinning." "Als je kijkt naar de pace van onze auto's, dan zijn wij snel in sector 1, is Ferrari snel in sector 2, terwijl het in de derde sector dicht op elkaar zit", aldus de teambaas van Red Bull

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"