Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner lyrisch over Max Verstappen: "Een uitmuntende race"

Red Bull-teambaas Christian Horner is erg blij met de progressie die Red Bull maakte in het Duitse GP weekend. Max Verstappen eindigde de race als tweede, maar belangrijker was dat het gat met Mercedes kleiner was dan voorheen.

Podium GP eifel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Cotentpool

Wederom een weekend met twee gezichten voor Red Bull: Max Verstappen schitterde, terwijl Alex Albon grote fouten maakte én uiteindelijk uitviel.

Teambaas Christian Horner is wederom bijzonder lovend over Verstappen. "Het is fantastisch om Max weer op de tweede trede van het podium te zien na wederom een uitmuntende race. We lijken dit weekend ook een kleine stap dichterbij te zijn komen in de strijd met Mercedes."

"Max was in staat om de hele race binnen schootsafstand van Lewis te blijven en het werd allemaal iets interessanter toen het veld zich achter de safety car samenpakte. Doordat de safety car zo lang buiten bleef daalde de temperatuur van de banden drastisch, wat Lewis met het DAS-systeem iets beter kon handelen ten opzichte van ons. Max wist de lastige herstart goed te managen en vanaf dat moment was het een vrij rechttoe rechtaan race naar de finish voor de tweede plaats."

Wederom wil Horner de zwaar tegenvallende Albon niet afvallen, ondanks dat deze diverse fouten maakten in de race. In de eerste ronde verremde hij zich fors en later reed hij de voorvleugel van Daniil Kvyat eraf - iets waarvoor hij een tijdstraf van vijf seconden ontving.

"De dag van Alex was verre van eenvoudig met een grote lock-up in bocht 3 in de openingsronde, waardoor we hem al vroeg naar de pits haalden omdat de trillingen een veiligheidsrisico vormden."

"Daarna maakt hij veel plaatsen goed in het veld, maar had hij veel pech om wat puin te raken, wat de radiator doorboorde. Hierdoor steeg de temperatuur van zijn motor, wat ons helaas dwong om hem uit de race te halen."

Namens Red Bull feliciteert Horner ook voormalig motorleverancier Renault en Daniel Ricciardo, die de eerste podiumplaats behaalde sinds de terugkeer van het Franse team in de F1 in 2016.

"Onze felicitaties gaan uit naar Renault, Daniel en Cyril voor het podium vandaag en ik denk dat we allemaal erg nieuwsgierig zijn om te zien welke tatoeage Daniel kiest voor Cyril!", waarmee Horner verwijst naar de weddenschap die Ricciardo en Abiteboul hebben - bij een podiumplaats zou de Fransman een tattoo nemen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur