Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner lyrisch over Max Verstappen: "Een uitmuntende race"

Red Bull-teambaas Christian Horner is erg blij met de progressie die Red Bull maakte in het Duitse GP weekend. Max Verstappen eindigde de race als tweede, maar belangrijker was dat het gat met Mercedes kleiner was dan voorheen.

Podium GP eifel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Cotentpool

Wederom een weekend met twee gezichten voor Red Bull: Max Verstappen schitterde, terwijl Alex Albon grote fouten maakte én uiteindelijk uitviel.

Teambaas Christian Horner is wederom bijzonder lovend over Verstappen. "Het is fantastisch om Max weer op de tweede trede van het podium te zien na wederom een uitmuntende race. We lijken dit weekend ook een kleine stap dichterbij te zijn komen in de strijd met Mercedes."

"Max was in staat om de hele race binnen schootsafstand van Lewis te blijven en het werd allemaal iets interessanter toen het veld zich achter de safety car samenpakte. Doordat de safety car zo lang buiten bleef daalde de temperatuur van de banden drastisch, wat Lewis met het DAS-systeem iets beter kon handelen ten opzichte van ons. Max wist de lastige herstart goed te managen en vanaf dat moment was het een vrij rechttoe rechtaan race naar de finish voor de tweede plaats."

Wederom wil Horner de zwaar tegenvallende Albon niet afvallen, ondanks dat deze diverse fouten maakten in de race. In de eerste ronde verremde hij zich fors en later reed hij de voorvleugel van Daniil Kvyat eraf - iets waarvoor hij een tijdstraf van vijf seconden ontving.

"De dag van Alex was verre van eenvoudig met een grote lock-up in bocht 3 in de openingsronde, waardoor we hem al vroeg naar de pits haalden omdat de trillingen een veiligheidsrisico vormden."

"Daarna maakt hij veel plaatsen goed in het veld, maar had hij veel pech om wat puin te raken, wat de radiator doorboorde. Hierdoor steeg de temperatuur van zijn motor, wat ons helaas dwong om hem uit de race te halen."

Namens Red Bull feliciteert Horner ook voormalig motorleverancier Renault en Daniel Ricciardo, die de eerste podiumplaats behaalde sinds de terugkeer van het Franse team in de F1 in 2016.

"Onze felicitaties gaan uit naar Renault, Daniel en Cyril voor het podium vandaag en ik denk dat we allemaal erg nieuwsgierig zijn om te zien welke tatoeage Daniel kiest voor Cyril!", waarmee Horner verwijst naar de weddenschap die Ricciardo en Abiteboul hebben - bij een podiumplaats zou de Fransman een tattoo nemen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen