Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner onder de indruk van Verstappen: "Je hoorde wat het voor Max betekende!"

Christian Horner is ontzettend blij na de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Brit zag dat Max Verstappen leverde en na een moeilijke start toch poleposition pakte.

Verstappen pole Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tot de kwalificatie was het nog niet het weekend van Red Bull in Imola. Max Verstappen draaide dat echter helemaal om door knap poleposition te pakken. De RB20 werkte weer naar behoren, waarna de Nederlander nipt de McLarens aftroefden. Christian Horner looft het gehele team, maar kan er niet omheen om een compliment aan Verstappen uit te delen.

"Het was een uitstekende kwalificatie", stelt Horner bij Viaplay. "We worstelden op vrijdag, maar het team heeft vannacht geweldig werk verricht. Sebastien Buemi werkte tot in de vroege uurtjes in de simulator, waarna we de auto hebben verbeterd. We zagen dat al in de derde vrije training en de engineers hebben dat weer voor elkaar gekregen voor de kwalificatie. Natuurlijk moest Max nog wel leveren."

En Horner is ontzettend onder de indruk dat het Verstappen lukte om poleposition te pakken. "Wauw! Hij kreeg het voor elkaar en je kon horen wat het voor hem betekende. Hij toont niet vaak veel emoties nadat hij poleposition pakt, maar deze zal veel betekenen."

De Red Bull-teambaas rekent zich alleen nog niet rijk voor de race. "De McLarens en Ferrari's zijn zeer snel, dus ik verwacht dat ze ons uit gaan dagen. We kunnen niets als vanzelfsprekend beschouwen en het wordt een zware race. Gelukkig starten we vanaf de beste positie."

Tot slot gaat Horner in op de kwalificatie van Sergio Perez. De Mexicaan kwam niet verder dan de elfde plaats. "Checo verloor wat tijd in de eerste en tweede chicane. Daarom was er veel druk voor de rest van de ronde. Hij pakte wel tijd terug, maar het was niet genoeg. Volgens mij was het verschil een tiende. De marges zijn klein."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen