Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner onderbouwt aanblijven Perez bij Red Bull

Sergio Perez en Red Bull Racing gaan nog twee jaar langer met elkaar door. Teambaas Christian Horner is daar zeer over te spreken en ziet in Perez en Max Verstappen een succesvolle en sterke line-up.

Perez Horner Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez en Red Bull Racing blijven de komende tijd nog langer aan elkaar verbonden. Het contract van de Mexicaan liep aan het einde van dit jaar af, maar hij tekent voor twee jaar bij. Hij droeg zijn steentje bij aan het winnen van de constructeurskampioenschappen in 2022 en 2023. Ook won Perez in ruim drie jaar tijd vijf races voor Red Bull.

Teambaas Christian Horner reageert als vanzelfsprekend enthousiast op de verlenging van Perez. "Dit is een belangrijk moment om onze line-up voor 2025 te bevestigen. We zijn erg blij dat we met Checo kunnen blijven samenwerken. Continuïteit en stabiliteit zijn belangrijk voor het team en Checo en Max werken succesvol en sterk met elkaar samen. Vorig jaar zorgden ze voor onze allereerste 1-2 finish voor het team in het rijderskampioenschap", zo begint Horner zijn verhaal.

"Checo heeft een sterke start gehad in 2024 met tweede plaatsen in Bahrein, Saudi-Arabië en Japan en daarna zijn podium in China. De afgelopen races waren zwaar, het veld komt dichter bij elkaar. We hebben vertrouwen in Checo en kijken uit naar zijn terugkeer naar de bewezen vorm en prestaties die we zo vaak zien. Vorig jaar was een magisch seizoen en we zullen hard moeten werken om onze titels te behouden. We zijn verzekerd van onze line-up en van het team als geheel, wat noodzakelijk is in wat dit jaar een zwaar bevochten kampioenschap lijkt te worden", zo sluit de teambaas af.

Hoe denk jij over het aanblijven van Perez bij Red Bull? Laat het hieronder weten in onze poll!

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"