Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner onthult opmerkelijke jongensdroom

Christian Horner zag toen hij jonger was zeker geen carrière als Formule 1-teambaas voor zich. De passie voor gemotoriseerde voertuigen was er altijd al, met een opmerkelijke, vroege jongensdroom.

Christian Horner Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull-teambaas Christian Horner is al sinds 2005 teambaas van Red Bull, nadat hij in 1999 besloot zijn carrière als coureur achter zich te laten om de focus te leggen op het leiden van raceteams. Het bleek een zeer succesvolle keuze te zijn: onder leiding van Horner won Red Bull zes coureurskampioenschappen en vier constructeurstitels in de Formule 1. Vrijwel zeker wordt hier binnenkort nog een vijfde aan toegevoegd.

Het was niet altijd het plan van Horner om de zakelijke kant van de autosport op te zoeken. In zijn vroege carrière had hij hele andere plannen. "Ik wilde Evil Knievel worden. Een stuntman worden", zegt hij in de Diary of a CEO-podcast. "Er was een programma, The Fall Guy, met Lee Majors die rondreed in een grote truck en stuntman. Ik vond het geweldig."

"Ik was altijd geobsedeerd door auto's en snelheid, waardoor ik al op jonge leeftijd gefascineerd werd door de wereld der motoren. Al op twaalfjarige leeftijd probeerde ik een kart te krijgen, waar ik voor spaarde. Uiteindelijk vonden we iets middels een advertentie achterin een krant, een tweedehands en twintig jaar oude kart. Je kon er niet mee op het gras rijden, dus zochten we een circuit op. Daar kwam ik er ineens achter dat je er mee kon racen..."

Horner belandde in de racewereld

Horner legt uit dat hij via zijn ouders veel aanleg had voor de autosportwereld. Ook kreeg hij veel steun van ze. "Ze hebben enorm veel invloed gehad. Mijn vader werkte in de autowereld en had een passie voor auto's, motoren en racen. Hij heeft ook wat marshalwerk gedaan in zijn jeugd en was altijd te vinden in de buurt van auto's. Hij wist er ontzettend veel van."

"Mijn moeder moedigde ons ondertussen aan om onze dromen waar te maken. Ze heeft ons van kinds af aan uitgelegd dat we geen genoegen moesten nemen met 'gemiddeld' en ze had ontzettend veel doorzettingsvermogen. Door deze combinatie hiervan ontdekte ik de racewereld op twaalfjarige leeftijd, waarna mijn vader en ik samen het land door reisden voor het racen. Daarna werd het internationaal, enzovoorts."

De nu Red Bull-teambaas liet de autosportwereld niet meer los en dacht er niet aan een baan ergens anders te nemen. "Ik zag mezelf echt niet als tennisspeler of ook maar iets anders. Ik wilde gewoon racen en ik kon wel uren kijken naar video's van races. Ik bestudeerde alle details en keek altijd goed naar wat Nigel Mansell (zijn jeugdheld, red.) deed."

"Als je iets voor ogen hebt en je het écht wil, dan is het absoluut haalbaar. Dan stel je een doel voor jezelf en daar ga je je dan op richten", aldus Horner over het begin van zijn autosportcarrière. De teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez racete in de Formule 3 en de Formule 3000, waar hij ook zijn eigen team oprichtte. Even later kwam hij erachter dat hij beter was in het managen van een team, dan in het racen zelf.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen