Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner over Perez-stoeltje: "Natuurlijk staat hij onder druk"

Sergio Perez had het zichzelf al niet heel erg gemakkelijk gemaakt met een crash in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Uiteindelijk kende hij ook een moeizame race, met P17 als eindresultaat. Teambaas Christian Horner is duidelijk over de prestaties van de Mexicaan.

Perez FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het weekend op Silverstone staat wellicht wel in het teken van de recente vorm van Sergio Perez. Hij zat er eigenlijk nooit echt lekker bij, plantte zijn Red Bull in de grindbak in de kwalificatie en in de race ging ook niet heel erg lekker. Een verkeerde bandenkeuze gooide gelijk roet in het eten voor Perez, zo zag ook Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Dit weekend is niets echt zijn kant opgegaan. We namen een gok in de race. Hij begon op harde banden en maakte al vroeg in de race behoorlijk was progressie. Toen de regen begon te komen, lag hij op P15 of P16. Op dat moment gooi je wat met de dobbelsteen, net als wat er bij Charles Leclerc gebeurde. Hij ging naar buiten op de intermediates en als de regen had doorgezet, was hij de held geweest. Maar dat deed het niet en hij moest een extra stop maken. Het tijdverlies dat hij leed met de inters op een opdrogende baan, was heel groot. Er is dus duidelijk veel om naar te kijken na het weekend", zo begint Horner zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Checo staat natuurlijk onder druk, dat is normaal in de Formule 1. En als je te weinig levert en onder druk staat, dan neemt die druk alleen maar toe en daar is hij zich van bewust. Hij weet dat het onhoudbaar is om geen punten te scoren. Hij moet uit de auto halen wat erin zit, en dat weet hij. Checo weet ook zijn rol en wat zijn doel is. Er is dus niemand meer gebrand dan Checo zelf om zijn vorm weer terug te vinden."

Geen nieuwe vloer

Daarnaast onthult Horner dat Perez niet de nieuwe vloer had op Silverstone, die Max Verstappen wel kreeg. "Er was maar één vloer beschikbaar aan één kant van de garage. Maar zoals eerder al is gezegd, was het een minimale update." Horner bevestigde daarbij dat Perez voor de volgende race wel de nieuwe vloer heeft.

"Natuurlijk is het frustrerend als je beide auto's niet collectief presteren. En het is natuurlijk frustrerend geweest dat Checo op de zaterdag al in Q1 afhaakte. Hij miste natuurlijk de eerste training, omdat Isack Hadjar in de auto zat, maar hij had een degelijke tweede training. Ik had het gevoel dat hij rond de top zes had moeten zitten en om dan die auto te verliezen in Q1, dat was erg frustrerend."

Een ding wat in ieder geval zeker is: de concurrentie loopt in op Red Bull, nu Perez steeds geen punten weet te scoren. McLaren is misschien wel de grootste concurrent. "Ze hebben ons tijdens de race zeven punten afhandig gemaakt. We zijn er ons terdege van bewust dat we beide auto's nodig hebben in de punten, om het constructeurskampioenschap te winnen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership