Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner reageert op vermeende illegale Ferrari-test en stelt eis aan FIA

Ferrari werd ervan beschuldigd een recente Pirelli-test te hebben gebruikt om de eigen auto beter te maken. De FIA echter heeft verklaard dat Ferrari niks verkeerd heeft gedaan. Red Bull-teambaas Christian Horner mengt zich in de discussie en stelt een eis aan de FIA.

Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft benadrukt dat de FIA er streng op moet toezien dat Formule 1-teams de Pirelli-tests niet gebruiken voor eigen gewin en het testen van nieuwe onderdelen. Dit naar aanleiding van de controverse rond een vermeende illegale test van Ferrari.

Ferrari testte na de Grand Prix van Emilia-Romagna de Pirelli-banden en daarbij werd met meerdere configuraties van de vloer gereden. Dat terwijl de regels voorschrijven dat nieuwe onderdelen niet getest mogen worden en dat alle onderdelen al eerder gebruikt moeten zijn tijdens een Grand Prix-weekend.

Volgens onze eigen technisch analist Paolo Filisetti reed Ferrari echter met de vaste vloer, als ook met een vloer die al eenmalig was uitgeprobeerd door Ferrari tijdens één van de trainingssessies in Australië. Met die uitleg zouden er dus geen regels zijn verbroken en dus gaf de FIA eerder dit weekend aan tevreden te zijn met de uitleg van Ferrari.

Horner reageert

Gevraagd naar hoe hij naar de kwestie kijkt, reageert Red Bull-teambaas Christian Horner ten overstaan van onder andere RacingNews365 streng: "Uiteindelijk is het aan de FIA om dit in de gaten te houden. Voor zover ik weet moet je met een vaste configuratie rijden en mag je een onderdeel alleen verwisselen voor een oudere specificatie."

"In het geval van Ferrari ontstond er wat ophef over het feit dat de vloer 's ochtends wezenlijk anders was dan in de middag en het er dus op leek dat het om nieuwe onderdelen ging", vervolgt de Brit, zonder in te gaan op het uitspraak van de FIA. "Het is aan de FA om hierop toe te zien en waar nodig actie te ondernemen."

"Wat we koste wat kost moeten voorkomen, juist nu de auto's van nu nog zo nieuw zijn, is dat zo vroeg in de ontwikkelingsfase ervan dit soort tests gebruikt worden als aerodynamische- of performancetests. Dat is niet waar deze tests voor bedoeld zijn."

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull