Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Horner redde hachje Ricciardo: "Marko wilde hem toen al uit de auto hebben"

Als het aan Helmut Marko had gelegen, stond Daniel Ricciardo al na de Grand Prix van Spanje op straat. Horner redde naar eigen zeggen het hachje van Ricciardo zo lang mogelijk.

SI202409220357
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Formule 1 gaat vanaf de aankomende Grand Prix van de Verenigde Staten verder zonder Daniel Ricciardo. Hij wordt bij VCARB vervangen door Liam Lawson in een move die er al lang aan zat te komen. Toch heeft Christian Horner die op handen zijnde switch lang weten uit te stellen, zo verklaart hij in de podcast F1 Nation.

"Ik denk dat het uiteindelijk een gebrek aan consistentie is geweest", zo begint Horner op de vraag waarom de Australiër er niet meer bij is. "Hij begon het seizoen moeizaam, waarna de GP van Miami er één was met twee helften. De vrijdag en de zaterdagmorgen waren geweldig. Daar zag het er even naar uit dat de oude Daniel terug was, de Daniel die vocht met Ferrari's en beter was dan de auto."

Maar toen volgden de zaterdagmiddag en de zondag, die waren ronduit desastreus", zo vervolgt de Brit, die aangeeft dat Helmut Marko toen wel genoeg had gezien: "Helmut wilde hem rond Barcelona al uit de auto hebben. Er rustte toen al heel veel druk op zijn schouders."

Horner vormde de reddingsboei voor Ricciardo: "Ik heb mijn best gedaan om hem zo lang mogelijk in de auto te houden om hem in staat te stellen te presteren, anders was hij na Spanje dus al uit de auto gezet."

"Uiteindelijk staan alle coureurs onder druk om te presteren, maar de reden waarom Daniel in de auto zat was om zichzelf in de positie te manoeuvreren waarin hij de scherven kon oprapen als Sergio Perez niet wist te leveren."

Waarom Perez dan uiteindelijk wel aan mag blijven en Ricciardo niet? "Het probleem was dat ze op verschillende momenten met problemen kampten. Checo begon het seizoen sterk, terwijl Daniel worstelde. Toen verloor Checo wat van zijn vorm op het moment dat Daniel iets of wat in een ritme kwam. Dat was helaas nooit overtuigend genoeg om te zeggen 'oké, laten we ze nu van stoeltje wisselen'."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x