Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner jubelt na gedenkwaardige pole Verstappen: "Het kan niet beter!"

Christian Horner kan zijn geluk niet op na de kwalificatie in China. Max Verstappen pakte overtuigend poleposition voor teamgenoot Sergio Perez en haalde zo de 100e poleposition voor Red Bull binnen. Horner juicht.

Verstappen Horner China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De overwinning en P3 in de sprintrace en de volledige eerste rij in de kwalificatie: Red Bull heeft weleens mindere zaterdagen gekend. Max Verstappen en Sergio Perez deden precies wat van ze verwacht wordt en beginnen in een optimale positie aan de race in China. Mooie bonus is het feit dat Verstappen de 100e poleposition van Red Bull binnenhaalde. Horner is er maar wat blij mee.

"We hebben wat zaken veranderd voor de kwalificatie en de auto reageerde daar goed op", vertelt Horner bij Viaplay. "Max heeft het net als Checo fantastisch gedaan. We claimen de eerste rij en pakken onze 100e poleposition. Het was een geweldige dag voor het team."

Het weer

Toch leek het even op een ramp uit te draaien voor Perez. De Mexicaan ging ternauwernood door in Q1. Waar ging het mis? Horner legt het uit bij Sky Sports. "De baan evolueerde heel snel en achteraf hadden we misschien geen nieuwe set softs moeten gebruiken. We wilden wat achter de hand houden voor de rest van de kwalificatie. Je zou willen zeggen dat het de perfecte call was, maar de waarheid is dat we geluk hadden."

Wordt de race ook een appeltje eitje? Horner glimlacht. "Het wordt weer een andere dag en we moeten bekijken wat het weer doet. Voor nu moeten we van deze prestatie genieten. Het kan niet beter."

De Brit verwacht overigens dat Perez Verstappen kan uitdagen in de race. "Uiteraard! Het gaat er wel om dat we in de eerste bochten als een team werken. Het doel is het einde van de race, niet de start!"

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez