Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner roemt 'fantastische' Verstappen: "Een geweldig herstel"

Christian Horner, teambaas van Red Bull, is lovend over de prestaties Max Verstappen tijdens de race in Miami. De Nederlander, die weinig tijd op het nieuwe circuit kon doorbrengen, wist de race alsnog te domineren en te winnen.

Zonder de benodigde data te hebben, doordat de auto van Max Verstappen met problemen kampte in de eerste en tweede vrije training, wist de regerend wereldkampioen alsnog de overwinning binnen te slepen in Miami. Zijn teambaas Christian Horner was daar blij mee en looft zijn stercoureur. "Hij was fantastisch deze zondag", begint de Brit in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Het was een geweldig herstel van Max. Hij verloor op vrijdag namelijk een groot deel van zijn tijd. Hij kon daardoor geen lange runs en bijbehorende taken uitvoeren."

Verstappen domineerde

Niet alleen het feit dat Verstappen tijdens zijn zegetocht minder ervaring en data had dan andere coureurs vindt Horner indrukwekkend, ook looft hij de Nederlander voor het feit dat hij de race compleet domineerde. "In de race waren er verschillende cruciale momenten. De start, het managen van de banden, het onder druk zetten van Charles, de inhaalactie en daarna het echt controleren van de race tot aan de safety car. En dan met de drie DRS zones die zeer krachtig waren, was het moeilijk om de slipstream te breken en geen fouten te maken. Charles gooide alles in de strijd, dus het was net genoeg om daar voor te blijven."

Ferrari laat Red Bull leven

Het had volgens Horner nog anders af kunnen lopen voor Verstappen, mits Ferrari had geprofiteerd van een kans die zich voordeed toen Pierre Gasly en Lando Norris met elkaar in aanraking kwamen en uiteindelijk de safety car op de baan kwam. "Ferrari liet ons ontsnappen, want toen de virtuele safety car overging in een volledige safety car ging, was Verstappen de ingang van de pitstraat al gepasseerd. Ferrari had een gratis pitstop kunnen hebben, maar daar kozen ze met beide coureurs niet voor. Daar zijn we dankbaar voor, want als Ferrari voor rode banden had gekozen, dan was Verstappen derde geworden", aldus de teambaas.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"