Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner roemt 'fantastische' Verstappen: "Een geweldig herstel"

Christian Horner, teambaas van Red Bull, is lovend over de prestaties Max Verstappen tijdens de race in Miami. De Nederlander, die weinig tijd op het nieuwe circuit kon doorbrengen, wist de race alsnog te domineren en te winnen.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Zonder de benodigde data te hebben, doordat de auto van Max Verstappen met problemen kampte in de eerste en tweede vrije training, wist de regerend wereldkampioen alsnog de overwinning binnen te slepen in Miami. Zijn teambaas Christian Horner was daar blij mee en looft zijn stercoureur.

"Hij was fantastisch deze zondag", begint de Brit in gesprek met onder meer RacingNews365. "Het was een geweldig herstel van Max. Hij verloor op vrijdag namelijk een groot deel van zijn tijd. Hij kon daardoor geen lange runs en bijbehorende taken uitvoeren."

Verstappen domineerde

Niet alleen het feit dat Verstappen tijdens zijn zegetocht minder ervaring en data had dan andere coureurs vindt Horner indrukwekkend, ook looft hij de Nederlander voor het feit dat hij de race compleet domineerde.

"In de race waren er verschillende cruciale momenten. De start, het managen van de banden, het onder druk zetten van Charles, de inhaalactie en daarna het echt controleren van de race tot aan de safety car. En dan met de drie DRS zones die zeer krachtig waren, was het moeilijk om de slipstream te breken en geen fouten te maken. Charles gooide alles in de strijd, dus het was net genoeg om daar voor te blijven."

Ferrari laat Red Bull leven

Het had volgens Horner nog anders af kunnen lopen voor Verstappen, mits Ferrari had geprofiteerd van een kans die zich voordeed toen Pierre Gasly en Lando Norris met elkaar in aanraking kwamen en uiteindelijk de safety car op de baan kwam.

"Ferrari liet ons ontsnappen, want toen de virtuele safety car overging in een volledige safety car ging, was Verstappen de ingang van de pitstraat al gepasseerd. Ferrari had een gratis pitstop kunnen hebben, maar daar kozen ze met beide coureurs niet voor. Daar zijn we dankbaar voor, want als Ferrari voor rode banden had gekozen, dan was Verstappen derde geworden", aldus de teambaas.

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull