Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner schept duidelijkheid over Newey-clausule in contract Verstappen

Met Adrian Newey vertrekt er begin 2025 een belangrijk persoon binnen de organisatie van Red Bull Racing. Wat voor gevolgen heeft dit voor Max Verstappen? Teambaas Christian Horner geeft nu duidelijkheid over een mogelijke clausule in het contract van Verstappen.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Topontwerper Adrian Newey vertrekt na bijna twintig jaar bij Red Bull Racing. Newey wist zes constructeurstitels te winnen en ontwierp de auto's waarin Sebastian Vettel vier keer wereldkampioen werd en Max Verstappen drie titels pakte. Maar wat betekent deze overstap voor Verstappen zelf? Red Bull-teambaas Christian Horner gaat in op de geruchten dat de Nederlander wellicht vertrekt bij het team.

"Je brengt deze geruchten elke week, maar hij is er nog steeds", zo zegt Horner tegenover Sky Sports. "Max is heel gelukkig binnen het team. Hij heeft een geweldige groep engineers om zich heen, hij heeft een geweldige auto en rijdt in de beste auto op de grid. Hij rijdt in de vorm van zijn leven. En het gaat niet over contracten, het gaat erom dat hij tevreden is. Ik denk dat dat voor elke coureur geldt. Hij is dat en hij heeft die energie om zich heen hangen. Ik denk dat wat je bij hem ziet, is dat hij een coureur is die geniet van die omgeving", zo legt de Red Bull-teambaas verder uit.

Dan krijgt Horner de vraag van Martin Brundle of Verstappen een exit clausule in zijn contract heeft zitten waarin de naam van Adrian Newey staat. "Het contract van Max blijft natuurlijk vertrouwelijk, maar er zitten geen clausules in met een link tussen Adrian en Max. Ze hebben een goede relatie gehad door de jaren heen, net als de vorige coureurs. Max begrijpt ook dat er een proces aan vooraf is gegaan en dat het niet zomaar een knieval is. De structuur zal niet veranderen nu Adrian terugtreedt", zo sluit Horner af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"