Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner schept op over Verstappen: "Max is de enige constante factor"

Na twaalf races hebben al zes verschillende coureurs een race gewonnen in de Formule 1. Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het mooi om te zien, maar fietst er ook nog even een compliment voor Max Verstappen tussendoor.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Aan het begin van het seizoen leek het erop dat Red Bull de Formule 1 wederom zou gaan domineren, maar nu weten we wel beter. Vooral McLaren en Mercedes hebben het gat gedicht en vechten de afgelopen weken constant mee om de overwinning. In Groot-Brittannië werd Lewis Hamilton alweer de zesde coureur die dit seizoen een zege boekte.

"Ik denk dat de Formule 1 er ontzettend goed voor staat", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Als je naar de laatste vijf of zes races kijkt, hebben Lewis, Max, Lando Norris en Charles Leclerc een race gewonnen." Daarbij heeft George Russell ook al een race gewonnen. "Het beweegt alle kanten op, maar Max is de enige constante factor die er altijd bij heeft gestaan. Je kan alleen al aan de fans zien dat de sport levert en ik weet zeker dat de thuiszege van Lewis zeer goed in de smaak is gevallen."

Horner deelt sowieso de complimenten uit aan Hamilton, die voor het eerst sinds 2021 weer eens een race wist te winnen. "We moeten Lewis feliciteren. Hij reed een hele goede race en was de verdiende winnaar. Uiteraard zorgt het voor veel emoties en het is een fantastische prestatie dat hij voor de negende keer zijn thuisrace wist te winnen. Dat is speciaal voor een Britse coureur. Hij mag er trots op zijn. Petje af."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'