Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner slaat terug naar Mercedes na uitspraken over Red Bull-update

James Allison, de technisch directeur van Mercedes, claimde in Canada dat de updates van Red Bull dit seizoen averechts werken. Christian Horner kan het niet laten om een sneer uit te delen na de zege van Max Verstappen.

Horner Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is duidelijk dat Red Bull het de laatste tijd wat lastiger heeft in de Formule 1. Max Verstappen won dan wel op mooie wijze de spectaculaire Grand Prix van Canada, niemand kan eromheen dat het team uit Milton Keynes een probleem heeft met kerbstones en hobbels. James Allison, de technisch directeur van Mercedes, trok zelfs de conclusie dat de recente updates van Red Bull niet naar behoren werken.

Allison zei het volgende voorafgaand aan de Grand Prix van Canada. "Ik gok dat Red Bull wel weer een rol van betekenis gaat spelen als er weer veel snelheid in de bochten benodigd is, maar het lijkt erop dat de upgrade een downgrade was. Het is duimen geblazen. Het wordt overigens wel lastig als je niet meer op je tools kan vertrouwen. Je moet terug naar de tekentafel en verliest ontzettend veel tijd. Tijd kan je grootste vriend zijn, maar is tegelijkertijd je grootste vijand als je verliest. Iedereen houdt van problemen bij anderen..."

Wanneer Red Bull-teambaas Christian Horner na de race met de uitspraken van Allison geconfronteerd wordt, slaat hij terug. Horner moet nog zien of Mercedes de goede lijn van de Grand Prix van Canada kan doortrekken, vertelt de Brit tegenover onder meer RacingNews365. "Mercedes doet het altijd goed op 'groene' circuits en er zijn hier niet veel hogesnelheidsbochten. Wellicht kwamen daarom hun sterke punten meer naar boven. De komende twee à drie races gaan we zien of het werkelijk om vorm gaat of dat het een eenmalige uitschieter betrof."

Maar is de update van Red Bull een 'downgrade', zoals Allison claimt? "We hebben hun upgrade verslagen met onze downgrade, dus het was een mooie race om te winnen", sluit Horner af.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"