Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner snapt niets van Norris: "Dan had hij Verstappen alsnog ingehaald"

Er wordt na de GP van de Verenigde Staten vooral gesproken over de tijdstraf van Lando Norris voor het buiten de baan inhalen van zijn titelrivaal Max Verstappen. Het was hét moment van de race, maar Red Bull-teambaas Christian Horner snapt niet waarom Norris zijn plek gewoon niet teruggaf aan Verstappen.

Norris Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Was de straf voor Lando Norris, voor het buiten de baan inhalen van Max Verstappen, terecht of niet? De een zegt ja, de ander nee. Red Bull-teambaas Christian Horner ziet, natuurlijk, in het kamp van de ja-zeggers. "Ten eerste was het racen tussen de twee competitief en geweldig om naar te kijken. Maar natuurlijk weten alle coureurs heel goed wat de regels zijn. Ze bespreken deze kwesties in bepaalde bochten in de briefings met de verschillende stewards en race directors", zegt Horner tegen onder meer RacingNews365. 

"De inhaalactie werd buiten de baan gemaakt. Wij hebben dat ook meegemaakt. Ik denk zelfs hier tegen Kimi Raikkonen. Voor ons was het glashelder dat de actie buiten de baan was gemaakt. Norris had de plek terug moeten geven. Hij koos ervoor om dat niet te doen en daarom was er een straf. Voor ons was het dus een heel duidelijk zwart-wit scenario."

Tijdens de race waren er meerdere incidenten en werden meerdere tijdstraffen uitgedeeld. Vond hij dat de stewards consequent handelden? "Ik denk dat het erg moeilijk is voor de stewards. Elk incident is anders, dus je moet elk incident individueel bekijken. Er zijn incidenten waar je zelf het slachtoffer van bent, dat is niet leuk. Zoals ik zei, wij hebben dat ook al vaak meegemaakt, niet alleen op dit circuit. Ze weten allemaal wat er op het spel staat", geeft Horner aan.

"Wat ik niet begreep, is dat het duidelijk was dat er een penalty zou volgen voor Norris. Met het bandenvoordeel en de snellere wagen die McLaren op dat moment van de race had, leek het erop of hij die plaats ging teruggeven, maar er was wat verwarring. Als hij die plaats meteen had teruggegeven, had hij waarschijnlijk genoeg snelheid gehad om nog een keer een inhaalactie te maken en Verstappen in te halen." 

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen