Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner spreekt Perez tegen over F1-toekomst: "Natuurlijk wil hij dat"

Christian Horner verwacht niet dat Red Bull snel gaat aankondigen wie de teamgenoot van Max Verstappen is in 2025. De teambaas reageert zo op uitspraken van Sergio Perez, die zei dat er snel meer duidelijk wordt over zijn toekomst.

Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie wordt de teamgenoot van Max Verstappen in 2025? Red Bull heeft nog een stoeltje te vergeven en Helmut Marko gaf vrijdag toe dat er naast Sergio Perez ook met Carlos Sainz gesproken wordt. Perez vertelde zelf dan weer dat er snel een aankondiging over zijn toekomst volgt, maar teambaas Christian Horner spreekt dat duidelijk tegen tijdens de persconferentie in China.

"Natuurlijk wil Checo morgen een aankondiging doen", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Wij hebben als team niet echt haast en staan in een gelukkige positie dat veel coureurs voor ons willen rijden. Op dit moment zijn we blij met onze huidige line-up. We willen er gewoon zeker van zijn dat Checo zijn consistentie van het begin van het seizoen behoudt en bekijken snel onze opties."

Audi

Wanneer volgt er dan wel een aankondiging? "Het is ongelofelijk dat er tijdens het vijfde raceweekend al zoveel over coureurs gesproken wordt. Wij hoeven pas veel later in het jaar een besluit te nemen. Max heeft een contract voor de lange termijn en Checo rijdt fantastisch."

Marko zei ook dat Red Bull weliswaar met Sainz in gesprek is, maar dat ze een lucratief aanbod van Audi niet kunnen overtreffen. Hoe kijkt Horner daarnaar? "Alle uitspraken over andere coureurs zijn puur speculatie. We hebben geen idee wat en of Audi iets aanbiedt. Carlos is een belangrijke coureur op de rijdersmarkt en het is dus niet gek dat veel interesse bestaat. Audi zou gek zijn als ze Carlos niet overwegen, zeker met zijn kwaliteiten ten opzichte van de andere beschikbare stoeltjes."

Kan Horner wel de sterke reeks van Perez verklaren? De Brit grapt. "Waarschijnlijk omdat hij geen contract meer heeft! Hij heeft afgelopen winter hard gewerkt en benadert de Grand Prix-weekenden net iets anders. Checo zat er dichtbij in de afgelopen vier races, zeker op Suzuka, waar hij het vorig jaar lastig had. Nu was hij heel competitief."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"