Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner staat versteld van Mercedes: "Opmerkelijk dat we daar nog steeds op wachten"

Red Bulll-teambaas Christian Horner kan maar niet geloven dat Mercedes in 2022 zo ver achterop is geraakt, zeker niet gezien de recente successen in de voorbije jaren.

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het 'opmerkelijk' dat Mercedes de nieuwe technische richtlijnen zo verkeerd lijkt te hebben geïnterpreteerd. Het team won de laatste acht wereldtitels bij de constructeurs, waarbij het steeds goed wist in te spelen op regelwijzigingen. Dit jaar echter wordt Mercedes met de nieuwe auto's gehinderd door de porpoising en hoewel de weg naar voren is ingezet, is het nog altijd wachten op die eerste overwinning van het jaar. De Red Bull-teambaas staat er versteld van: "Inderdaad", zo begint de Brit in de podcast Beyond the Grid . "Omdat ze in 2021 al vroeg de focus verlegde naar 2022, hebben ze herhaaldelijk geroepen dat dat ten koste ging van de 2021-auto." "Toen men vervolgens de echte auto toonde, met dat minimale sidepod-concept, zag dat er zo radicaal anders uit. Je verwacht dan, puur op basis van het dominante verleden, dat ze opnieuw dominant kunnen zijn. Natuurlijk hebben ze een klap gekregen toen ze eind vorig jaar verslagen werden door Max Verstappen, maar we waren ervan overtuigd dat ze met vereende krachten terug zouden slaan." "Het is dan ook zeer opmerkelijk dat we na die jaren van dominantie nu nog steeds wachten op de eerste overwinning van Mercedes in 2022."

Horner had één prangende vraag over Mercedes-sidepods

De Mercedes valt natuurlijk op door die zeer kleine sidepods, die de nodige wenkbrauwen deed fronsen tijdens de wintertest, zo ook die van Horner. "De eerste vraag was: is dat wel legaal?", aldus Horner. "Het was een compleet andere interpretatie van de regels. Onze jongens waren er echter al snel van overtuigd dat een dergelijk concept in ieder geval niet binnen de Red Bull-infrastructuur zou passen. Het vertrouwen was er dat wij de juiste weg waren ingeslagen." "Toen de eerste rondetijden eenmaal binnen rolden in Bahrein en we de auto's voor het eerst op de baan konden zien, zag het er niet naar uit dat Mercedes een raket had gebouwd, net zoals het er niet naar uitzag dat wij ergens de plank mis hadden geslagen."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein