Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Horner staat versteld van Mercedes: "Opmerkelijk dat we daar nog steeds op wachten"

Red Bulll-teambaas Christian Horner kan maar niet geloven dat Mercedes in 2022 zo ver achterop is geraakt, zeker niet gezien de recente successen in de voorbije jaren.

Russell Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het 'opmerkelijk' dat Mercedes de nieuwe technische richtlijnen zo verkeerd lijkt te hebben geïnterpreteerd. Het team won de laatste acht wereldtitels bij de constructeurs, waarbij het steeds goed wist in te spelen op regelwijzigingen. Dit jaar echter wordt Mercedes met de nieuwe auto's gehinderd door de porpoising en hoewel de weg naar voren is ingezet, is het nog altijd wachten op die eerste overwinning van het jaar.

De Red Bull-teambaas staat er versteld van: "Inderdaad", zo begint de Brit in de podcast Beyond the Grid. "Omdat ze in 2021 al vroeg de focus verlegde naar 2022, hebben ze herhaaldelijk geroepen dat dat ten koste ging van de 2021-auto."

"Toen men vervolgens de echte auto toonde, met dat minimale sidepod-concept, zag dat er zo radicaal anders uit. Je verwacht dan, puur op basis van het dominante verleden, dat ze opnieuw dominant kunnen zijn. Natuurlijk hebben ze een klap gekregen toen ze eind vorig jaar verslagen werden door Max Verstappen, maar we waren ervan overtuigd dat ze met vereende krachten terug zouden slaan."

"Het is dan ook zeer opmerkelijk dat we na die jaren van dominantie nu nog steeds wachten op de eerste overwinning van Mercedes in 2022."

Horner had één prangende vraag over Mercedes-sidepods

De Mercedes valt natuurlijk op door die zeer kleine sidepods, die de nodige wenkbrauwen deed fronsen tijdens de wintertest, zo ook die van Horner.

"De eerste vraag was: is dat wel legaal?", aldus Horner. "Het was een compleet andere interpretatie van de regels. Onze jongens waren er echter al snel van overtuigd dat een dergelijk concept in ieder geval niet binnen de Red Bull-infrastructuur zou passen. Het vertrouwen was er dat wij de juiste weg waren ingeslagen."

"Toen de eerste rondetijden eenmaal binnen rolden in Bahrein en we de auto's voor het eerst op de baan konden zien, zag het er niet naar uit dat Mercedes een raket had gebouwd, net zoals het er niet naar uitzag dat wij ergens de plank mis hadden geslagen."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

45 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023