Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner uit kritiek op 'voorbarige' Newey-aankondiging

Adrian Newey werd deze week gepresenteerd als nieuwste aanwinst bij Aston Martin. Red Bull-teambaas Christian Horner reageert op dat nieuws en uit vervolgens ook kritiek.

Horner Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat topontwerper Adrian Newey vertrekt bij Red Bull Racing, dat was al een tijdje bekend. En de afgelopen weken werd ook steeds duidelijker dat hij zou overstappen naar Aston Martin, iets wat deze week ook definitief werd bevestigd. Red Bull-teambaas Christian Horner reageert nu op dat nieuws.

"Het was geen grote verrassing. Ik denk dat het steeds duidelijker werd dat dit de weg was die hij in zou gaan, in plaats van met pensioen of naar een ander team te gaan. Het wordt duidelijk een nieuwe uitdaging voor hem", zo vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365.

"We zullen het jammer vinden als hij volgend jaar vertrekt, maar we wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Ik kijk natuurlijk met veel liefde terug op de bijna 20 jaar die we samen hebben doorgebracht. Er waren hoogte- en dieptepunten in die periode, maar ik kijk ook uit naar de toekomst. Daar zijn we goed op voorbereid."

En waar kan Aston Martin zich dan op verheugen met de komst van Newey? "Hij is duidelijk een heel creatieve man. Daarbij is hij geen doorsnee ontwerper en denk ik dat hij de enige persoon in de Formule 1 is die nog aan de tekentafel werkt. Er zal onvermijdelijk een proces volgen waarbij ze elkaar leren kennen, net als hoe ze werken. Maar hij is uniek in veel opzichten. En ik denk dat Aston Martin duidelijk gebruik zal maken van zijn enorme ervaring."

Dan gaat de teambaas van Red Bull nog in op de aankondiging van Aston Martin van afgelopen week. "Het was duidelijk een grote aankondiging. En Adrian heeft altijd de neiging gehad om zijn eigen ding te doen. Het was dus duidelijk een groot moment voor dat team. Ze kozen ervoor om het te vieren, misschien iets te voorbarig, voordat hij zijn contract bij Red Bull Racing had beëindigd. Maar het was duidelijk een groot moment voor dat team", zo sluit Horner met een opvallende quote af.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull