Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner velt oordeel over Perez na wéér een dramatisch optreden: "We verliezen opties"

Andermaal moeten we na de Formule 1 Grand Prix van Spanje concluderen dat Sergio Perez niet thuis gaf in de strijd met Ferrari, Mercedes en McLaren: roemloos achtste. Hoe kijkt Red Bull-teambaas Christian Horner ernaar?

Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner wordt na de Formule 1 Grand Prix van Spanje natuurlijk gevraagd naar het optreden van Sergio Perez. Heeft men enige zorgen over zijn (onder)presteren met het oog op het constructeurskampioenschap?

Horner pareert: "Als ik me niet vergis, hebben we onze leiding in dat kampioenschap verder uitgebreid", zo klinkt het voor de microfoon van onder andere RacingNews365. Maar de vraag stellend journalist laat het daar niet bij zitten. "Maar je weet ook dat de competitie dichterbij komt."

"We hebben Checo nodig", klinkt het dan bevestigend. "Hij moet ertussen zitten. Hij weet dat en het team weet dat. Maar als hij aan de staart van de top acht opereert, verlies je strategische opties. Dat heb je niet langer meer de kans om bijvoorbeeld de strategieën te splitsen."

"Sergio was geweldig in de eerste vier races van dit jaar en we moeten er voor zorgen dat het in zijn hoofd goed zit om weer tot dat niveau te komen", aldus Horner, waarna de collega het er weer niet bij laat zitten: "Dat roep je al weken, maar wat verandert er?"

"Hij heeft inderdaad meerdere moeizame races achter de rug. Het kwartje valt niet zijn kant op en Checo is iemand die vertrouwen nodig heeft om tot presteren te komen. Ik hoop dat hij wat vertrouwen put uit het feit dat hij terug is gekeerd in de punten en om het feit dat hij een degelijke race heeft gereden."

Gevraagd of wellicht al de hulp van een mental coach is ingeroepen, geeft Horner deels een bevestigend antwoord: "Hij werkt met een groep specialisten. Hij heeft de focus op alle denkbare vlakken."

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership