Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner velt oordeel over toekomst De Vries: "Op dit moment geen plannen"

Red Bull-teambaas Christian Horner verwijst alle geruchten over het vervangen van Sergio Perez en Nyck de Vries rechtstreeks naar de prullenbak. Hij blijft achter 'zijn' coureurs staan.

De Vries Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een mislukte kwalificatie voor Red Bull-rijder Sergio Perez werd er breeduit gespeculeerd over zijn zitje bij het topteam. Is hij de juiste man naast Max Verstappen, nu er al een gat van 69 WK-punten is ontstaan tussen het tweetal? Moet er een vervanger komen? Nee, daar is teambaas Christian Horner duidelijk over.

In gesprek met Sky Sports legt hij uit: "Iedereen staat helemaal achter hem. Daar hoeven we het niet over te hebben. Dan sla je de plank volledig mis."

Hetzelfde geldt voor De Vries

Ook AlphaTauri-coureur Nyck de Vries kende een matige kwalificatie. Beide coureurs van het Red Bull-zusterteam kwamen niet uit Q3, maar De Vries kwalificeerde zich op de allerlaatste plaats. Het seizoen van de 'tweede Nederlander' op de F1-grid gaat nog niet goed, al komt dat natuurlijk ook deels door de matige AlphaTauri-wagen.

Toch moet De Vries verbeteren, maar daar krijgt hij nog wel even voor, als we Horner mogen geloven. "Er zijn op dit moment geen plannen om Nyck te vervangen", benadrukt Horner. "We moeten ze ook een beetje tijd geven. Natuurlijk hebben we een juniorenprogramma en staat Daniel (Ricciardo, red.) ook aan de zijlijn. Hij zal eerst onze auto testen in Silverstone en dan zien we hoe goed hij is en hoe zijn zelfvertrouwen is in de auto", aldus de Red Bull-teambaas.

    Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

    Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

    Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

    Praat mee!

    Viaplay
    x
    Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"