Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verklaart batterijprobleem Verstappen

Tijdens de sprintrace klaagde Verstappen op de boordradio over problemen met zijn batterij. Christian Horner kan na de sprintrace verklaren wat er aan de hand was.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In het begin van de sprintrace leek het erop alsof Max Verstappen al snel met technische problemen te maken kreeg. De Nederlander klaagde op de radio over de status van zijn batterij en verloor even wat tijd ten opzichte van Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Toch wist de Red Bull-coureur zich te herstellen en uiteindelijk won Verstappen met dertien seconden voorsprong op Hamilton.

Teambaas Christian Horner weet na de race waar de batterijproblemen vandaan kwamen. Hij verklaart bij Viaplay waar het geklaag van Verstappen vandaan kwam: "Het zijn voornamelijk instellingen om energie te gebruiken op verschillende plekken op het circuit. Soms werk je met andere instellingen tijdens de start dan tijdens de rest van de race. Dus het is niets om ons zorgen over te hoeven maken."

Horner is positief gestemd over de snelheid die zijn team liet zien tijdens de sprintrace: "We hebben veel informatie verzameld. In de lange runs zien we er erg competitief uit. Vooral over kortere runs zijn we wat zwakker, dus tijdens de kwalificatie zal het gat wel kleiner zijn. Maar onze kracht ligt echt in de race, wat al jaren het geval is. Deze sprintrace geeft in ieder geval vertrouwen voor de race van zondag."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen