Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner vindt dat het Red Bull-motorproject moet slagen: "Zijn allemaal erg ongeduldig"

Mochten de Red Bull PowerTrains-motoren in 2026 niet goed werken, dan is er geen 'plan B'. Geen probleem, zegt teambaas Christian Horner.

Christian Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Christian Horner vindt dat Red Bull's gedurfde beslissing om een eigen motorproject te starten móet werken. Het team gaat vanaf 2026 met een eigen motor de nieuwe reglementen aanvallen. Het project loopt al twee jaar, waarbij Red Bull ervoor heeft gekozen om zijn eigen verbrandingsmotoren te maken en partner Ford het elektrische MGU-element van de motoren ontwikkelt.

Red Bull-adviseur Helmut Marko verklaarde eerder dat er geen 'plan B' is als de Red Bull PowerTrains-motoren niet zo competitief zijn als verwacht. Dit zou dan weer invloed kunnen hebben op de beslissing van Max Verstappen om bij het team te blijven.

Horner heeft er alle vertrouwen in dat ze de klus zullen klaren, gezien de hoge eisen die de Nederlander soms stelt. "Ik denk niet dat het alleen om Max gaat. We zijn allemaal erg ongeduldig in de Formule 1," vertelt Horner aan PlanetF1.

"Iedereen wil competitief zijn. Het is een enorme onderneming. Het is een moedige onderneming die we zijn aangegaan, maar we geloven dat het de juiste route is voor het bedrijf, voor de toekomst."

Nog 24 maanden te gaan

Horner zegt dat het team nu op volle toeren draait om de deadline te halen. "Het is druk, het duurt nog 24 maanden voordat de motor achterin de RB22 wordt geschroefd", zegt hij.

"Zo lang is dat niet in de motorwereld, dus er is nog ontzettend veel te doen in een zeer korte periode. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we de juiste mensen hebben en dat we er kunnen komen."

Ferrari heeft naar verluidt de eerste versie van hun 2026-motor al gemaakt en getest. Horner wil niets zeggen over de huidige voortgang bij Red Bull, maar is wel vol lof over het werk dat tot nu toe is gedaan.

"We gaan nog niet in detail treden over waar we staan, maar we zijn goed onderweg. We hebben nog een lange weg te gaan en een lange weg in te halen. We moeten opboksen tegen fabrikanten met tientallen jaren ervaring. 30 maanden geleden was ons project nog niet eens geboren. Dus wat er in 13 maanden is bereikt, is uitstekend."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"