Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner verwacht nóg grotere problemen in Formule 1 GP Frankrijk

Menigeen werd er nogal simpel van hoe vaak de Formule 1-coureurs in het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk op de vingers werd getikt voor het overschrijden van track limits, niet in de laatste plaats de coureurs zelf. Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat we met de Grand Prix van Frankrijk in aantocht het ergste nog niet hebben gehad.

Verstappen Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat de discussie over track limits gedurende de volgende Grand Prix-weekenden enkel zal toenemen, nadat tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk meerdere coureurs werden bestraft voor het overschrijden ervan, zowel tijdens de kwalificatie als de race.

Guanyu Zhou, Lando Norris, Pierre Gasly, Sebastian Vettel: allemaal kregen ze een tijdstraf van vijf seconden voor het herhaaldelijk met vier wielen passeren van de witte lijnen. Sergio Perez verloor twee dagen daarvoor met terugwerkende kracht nog zijn kwalificatietijd waarmee hij eigenlijk was doorgedrongen tot Q3. Hij viel daardoor terug naar de dertiende startplaats voor de sprintrace.

Christian Horner is bezorgd dat het een veel te groot 'ding' gaat worden: "Ik denk dat dit circuit (de Red Bull Ring, red.) de coureurs ertoe uitnodigt om track limits op te zoeken en dat is het probleem", zo begint de Brit ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Er ligt daar natuurlijk zoveel asfalt"

"En dan maak ik me nog niet eens de meeste zorgen over het circuit in Oostenrijk. Ik denk dat het op Paul Ricard een nog veel groter probleem gaat zijn, aangezien je daar door wijd te gaan daadwerkelijk tijd kunt winnen."

De manier waarop het circuit van Paul Ricard, gastheer van de Franse Grand Prix, is aangelegd, is debet is aan het probleem, zo is Horner van mening: "Daar liggen hectaren aan asfalt naast de baan, dus dat nodigt je uit om van de lijn af te wijken."

Pierre Gasly accepteerde in Oostenrijk zijn straf- 'de regel is voor iedereen hetzelfde, ik hield me er niet aan en dus kreeg in een straf'. Max Verstappen ondertussen noemde de discussie aldaar 'een lachertje': "En dan niet alleen in de Formule 1, maar ook in de Formule 2 en de Formule 3."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

7 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen