Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner voelt mee met boze Wolff na opmerking over excellente Verstappen

Christian Horner weet als teambaas van Red Bull hoe het is om te verliezen van een dominant team. De energiedrankjesfabrikant verloor van 2014 - 2020 jaar in jaar uit van Mercedes, maar nu zijn de rollen omgedraaid. Daarom voelt hij toch wel een beetje mee met Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje rolde Toto Wolff met zijn ogen toen Max Verstappen een voorsprong van 0,9 seconden had op Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie. Alhoewel Mercedes een prima weekend kende, was het gat naar de Nederlander van Red Bull alsnog verschrikkelijk groot.

In gesprek met onder meer RacingNews365 schetste Wolff hoe groot het verschil was. "Verstappen is van een ander niveau. Het maakt me kwaad dat te zeggen, maar dat is de realiteit. Het is een meritocratie", riep hij. "Red Bull heeft het beste werk geleverd, de coureur is excellent en ze hebben een grote voorsprong. Het is aan ons om hen onder controle te krijgen", aldus de Mercedes-man afgelopen weekend.

Verliezen doet pijn

Op zondag wordt Red Bull-teambaas Christian Horner, niet altijd even goede vrienden met zijn Mercedes-evenknie, geconfronteerd met de woorden van Wolff. Hoe voelt het dat de dominantie van Verstappen en Red Bull de concurrentie soms zo frustreert?

Horner wijst op zijn beurt op de dominantie van Mercedes in de periode van 2014 - 2020. Hij voelt met Toto mee. "Wij bij Red Bull hebben zeven jaar geprobeerd om weer terug in een winnende positie te komen! Verliezen doet pijn, weet je!"

"We hebben heel hard gewerkt om in deze positie terecht te komen. Het hele team als een geheel, niet alleen Max, het hele team van mensen opereert op zo'n hoog niveau. We hebben een fenomenale auto, twee geweldige coureurs en Max blijft zich maar verder ontwikkelen. Hij wordt fijner en fijner, en de capaciteit die hij heeft in de auto is werkelijk indrukwekkend."

Toch wil de teambaas zich verder niet al te veel bezig houden met Wolff en zijn uitspraken. "Wat aan het einde van de rit uitmaakt, is het scorebord. Op dit moment ziet het er op dat vlak heel gezond uit. Verder besteed ik weinig aandacht aan dat soort opmerkingen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi