Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner voorspelt zwaar seizoen voor Verstappen

Van Red Bull-teambaas Christian Horner weten we dat hij een groot fan is van Max Verstappen. Van de coureur, maar ook van het karakter achter de coureur. Het is de recht-voor-zijn-raap mentaliteit die hij zeer kan waarderen, ook als hij zegt dat de wereldtitel in 2021 wederom buiten het bereik van Red Bull ligt.

Verstappen Horner nurburgring
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner en Max Verstappen werken al bijna vijf jaar intensief samen bij Red Bull. Verstappen is uitgegroeid tot het absolute paradepaardje van het team uit Milton Keynes. Wat Horner in het bijzonder waardeert aan Verstappen is niet alleen zijn kwaliteiten als mens, maar zeker ook zijn persoonlijkheid.

"Hij is altijd compleet eerlijk", zo begint Horner in gesprek met The Official Formula 1 Magazine. "Hij doet niet aan bullshit."

Verstappen windt er dan ook geen doekjes om als hij stelt dat Red Bull ook in 2021 nagenoeg kansloos zal zijn voor de wereldtitel. "Daarvoor is dat wat we met het oog op 2021 mogen doen, veel te gelimiteerd. Misschien zijn andere teamleden een andere mening toegedaan, maar ik wil realistisch zijn. Ik denk niet dat het er in zit. Het zal opnieuw een zwaar jaar worden."

Horner is alvast niet de man die de woorden van Verstappen tegen zal spreken, integendeel: "Ik denk dat de nieuwe reglementen voor 2022 ons een betere kans geven. 2021 wordt in vele opzichten een verlengstuk van het huidige jaar. Daarom werken we nu gestaag door, want de auto waar we aan het eind van het jaar mee finishen, is grotendeels zoals die volgend jaar tijdens de eerste race op de grid zal staan."

Zowel rijder als teambaas wil dus realistisch zijn over de kansen voor 2021, maar dat betekent niet dat ze de strijd bij voorbaat al opgeven. "We pushen flat out, maar de voorsprong van Mercedes is gewoon groot. De grootste reset voor wat betreft het reglement komt in 2022."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

26 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak