Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner waarschuwt na FIA-onderzoek naar president: "Wacht op de feiten"

Christian Horner heeft zich uitgelaten over het onderzoek naar FIA-president Mohammed Ben Sulayem. Die wordt onder meer beschuldigd van het zich bemoeien met een race-uitslag.

Mohammed Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner heeft opgeroepen om voorzichtig te zijn met het voorbarig trekken van conclusies over het lopende onderzoek naar FIA-president Mohammed Ben Sulayem. De FIA onderzoekt momenteel beweringen van een klokkenluider dat Ben Sulayem zich zou hebben bemoeid met een opgelegde tijdstraf aan Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2023.

De klokkenluider beweert dat Ben Sulayem een vice-president van de FIA, sjeik Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa, heeft gebeld om te benadrukken dat Alonso's straf ongedaan moest worden gemaakt. Nadat Aston Martin in de nasleep van de race met nieuw bewijsmateriaal kwam, werd de straf van Alonso ongedaan gemaakt en kreeg hij zijn derde plaats terug. Hierdoor zakte George Russel weer naar P4.

'Loop niet vooruit op de feiten'

Red Bull-teambaas Horner heeft zelf recent een onderzoek aan zijn broek gekregen, na beschuldigingen die tegen hem zijn geuit door een Red Bull-medewerker over grensoverschrijdend gedrag. Horner werd vrijgesproken, maar de rust is allerminst teruggekeerd bij het team.

Hij geeft nu aan dat de zaak rondom de FIA-president, waarin ook een tweede beschuldiging van dezelfde klokkenluider voorkomt over beweringen dat hij druk heeft uitgeoefend op organisatoren om het circuit van de Grand Prix van Las Vegas niet goed te keuren, eerst goed uitgezocht moet worden.

"Ik denk dat één ding dat ik zeker heb gezien en geleerd van elk onderzoek is dat je niet op de feiten vooruit moet lopen", vertelt Horner aan media waaronder RacingNews365.

"Er moet een onderzoek komen en ik ben er zeker van dat de betrokken partijen de juiste stappen binnen de regels van de FIA zullen volgen. Het enige waar ik op wil aandringen is dat je geen voorbarige conclusies moet trekken. Wacht op de feiten. Wacht de feiten af voordat je een oordeel velt."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China