Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner zet pijnlijke blunder die Verstappen poleposition kostte uiteen

Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit wat er zo pijnlijk mis ging in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore. Max Verstappen werd met een tekort aan benzine naar binnen geroepen, terwijl hij eigenlijk op weg was naar een klinkende poleposition.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Viaplay vangt Christian Horner na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore op en vraagt hem wat er toch mis ging. Waarom moest Max Verstappen naar binnen komende, wetende dat dat hem de poleposition zou kosten?

"Dat heeft te maken met een miscalculatie aan onze kant. We hadden voor vijf ronden aan brandstof in de tank, maar omdat het circuit zo snel opdroogde, kregen we een extra ronde. Max Verstappen stond er geweldig voor, maar het is van cruciaal belang om na afloop een benzinemonster te kunnen overhandigen."

"Dit was de hardste call ter wereld, wetende dat hij tweeënhalve seconde sneller was dan zijn eigen snelste tijd. Maar op het moment dat je dat monster niet in kunt leveren, weet je dat je vanuit de pits moet starten."

"Dit is frustrerend, maar de snelheid in de auto was geweldig en Sergio Perez leverde een fenomenale performance. Hij kwam maar twee honderdsten tekort voor poleposition, dus dat zat erg dicht bij elkaar", zo stipt Horner toch nog wat positiefs aan.

Geconfronteerd met het feit dat Max Verstappen in theorie kampioen kan worden in Singapore, geeft Horner ruimhartig toe dat Red Bull het zichzelf wat dat betreft wel een stukje lastiger heeft gemaakt: "Maar we zullen alles geven en deze auto's stellen ons in staat om ermee te racen. Voor Checo wordt het belangrijk om goed te starten en daarna volgt dan nog een hele lange race."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!