Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner zet pijnlijke blunder die Verstappen poleposition kostte uiteen

Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit wat er zo pijnlijk mis ging in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore. Max Verstappen werd met een tekort aan benzine naar binnen geroepen, terwijl hij eigenlijk op weg was naar een klinkende poleposition.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Viaplay vangt Christian Horner na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore op en vraagt hem wat er toch mis ging. Waarom moest Max Verstappen naar binnen komende, wetende dat dat hem de poleposition zou kosten?

"Dat heeft te maken met een miscalculatie aan onze kant. We hadden voor vijf ronden aan brandstof in de tank, maar omdat het circuit zo snel opdroogde, kregen we een extra ronde. Max Verstappen stond er geweldig voor, maar het is van cruciaal belang om na afloop een benzinemonster te kunnen overhandigen."

"Dit was de hardste call ter wereld, wetende dat hij tweeënhalve seconde sneller was dan zijn eigen snelste tijd. Maar op het moment dat je dat monster niet in kunt leveren, weet je dat je vanuit de pits moet starten."

"Dit is frustrerend, maar de snelheid in de auto was geweldig en Sergio Perez leverde een fenomenale performance. Hij kwam maar twee honderdsten tekort voor poleposition, dus dat zat erg dicht bij elkaar", zo stipt Horner toch nog wat positiefs aan.

Geconfronteerd met het feit dat Max Verstappen in theorie kampioen kan worden in Singapore, geeft Horner ruimhartig toe dat Red Bull het zichzelf wat dat betreft wel een stukje lastiger heeft gemaakt: "Maar we zullen alles geven en deze auto's stellen ons in staat om ermee te racen. Voor Checo wordt het belangrijk om goed te starten en daarna volgt dan nog een hele lange race."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'