Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner ziet vies spelletje bij Mercedes: "Oké, we gaan het zo spelen?"

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet dat Mercedes een nieuw niveau van bitterheid heeft bereikt in de titelstrijd van 2021. Zelfs in de pitstraat proberen de teams elkaar het leven zuur te maken.

De titelstrijd tussen Red Bull en Mercedes is met nog twee races te gaan enorm spannend. De topteams moeten tot het uiterste gaan om elkaar te overtroeven, en dat is terug te zien in elk detail. Christian Horner ziet dat er geen sprake meer is van etiquette naar elkaar, ook niet in de pitstraat. "We zagen ze iets introduceren wat we al een hele tijd niet hebben gezien. Er is een soort van etiquette bij de pitcrew om de slangen weg te trekken als een auto de pitbox verlaat", legt Horner uit aan de BBC . "Maar Mercedes laat deze slangen doelbewust hangen. Dit doen ze al sinds Brazilië of Austin." Horner leek enigszins verbaasd over het nieuwe spelletje van Mercedes. "Oké, we gaan het zo spelen? Dan zetten ze iemand daar neer en moeten ze maar hopen dat bijvoorbeeld Sergio Perez er maar omheen rijdt? Al dit soort kleine dingen zijn nu aan de orde en dat is allemaal onderdeel van de competitie."

Horner kan het spelletje wel begrijpen

Toch heeft Horner wel begrip voor de spelletjes van Mercedes. In de titelstrijd kan elk klein voordeeltje het verschil maken tussen winnen en verliezen. De Red Bull-teambaas praat dan ook nog steeds vol lof over de Duitse concurrent. "Weet je, ik heb nog steeds enorm veel respect over wat Mercedes heeft gedaan in de afgelopen jaren." "Datzelfde geldt natuurlijk ook voor Lewis (Hamilton, red.)", voegt Horner daar aan toe. De teambaas geniet enorm van de titelstrijd tussen de regerend wereldkampioen en Max Verstappen. "Dit is het niveau van Senna Prost. Verschillende generaties die in deze geweldige sport elkaar tot het uiterste pushen." "En dat is fenomenaal om te zien. Ik denk dat als we over een tijdje terugkijken naar dit seizoen iedereen kijkt en zegt: wauw, dit was écht een fantastisch jaar."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"