Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg blij met zekerheid: "Maar volledig gefocust op Haas!"

Nico Hulkenberg vertrekt na dit seizoen naar Stake F1/Audi. Waar je vaak hoort dat coureurs, wanneer zij van team wisselen, niet meer welkom zijn bij hun huidige team, is dat volgens de Duitser niet het geval bij Haas.

Hulkenberg Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg verlaat Haas aan het einde van 2024 en stapt over naar Stake F1. Dat team zal vervolgens in 2026 overgaan tot het fabrieksteam van Audi. Zijn overstap kwam enigszins als een verrassing, omdat velen dachten dat hij bij het Amerikaanse team zou blijven, dat zijn F1-carrière nieuw leven inblies.

Bovendien kwam de aankondiging ongebruikelijk vroeg in 'Silly Season', dat extra vroeg werd afgetrapt met de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. De Duitse coureur geniet echter van het feit dat hij zijn F1-plannen voor de nabije toekomst al heeft vastgelegd, in tegenstelling tot vele andere coureurs.

"Om eerlijk te zijn is er niet veel te regelen. Het is allemaal in theorie, over zes, zeven maanden, wanneer het begint", vertelde hij aan de media, waaronder RacingNews365. "Het is eigenlijk best comfortabel voor mij, voor het eerst in mijn carrière, dat ik een soort van zekerheid heb en ik weet waar mijn toekomst ligt en ik bekijk de stoelendans van een afstand. Dit is comfortabel en een soort van leuke situatie om in te zitten."

'volledig gefocust' op Haas

Toen Hulkenberg aan het einde van 2019 door Renault werd vervangen door Esteban Ocon, leek zijn F1-carrière voorbij. De Duitser werd verbannen naar een rol als reservecoureur bij Racing Point en Aston Martin, maar kreeg zijn kans op een rentree toen Haas aanklopte voor het 2023-seizoen. Het Amerikaanse team was op zoek naar een ervaren coureur die de Duitse sponsoren van het team tevreden kon houden.

Hulkenberg is er echter op gebrand om de overstap naar Stake F1/Audi niet ten koste te laten gaan van zijn laatste seizoen bij Haas. Hij benadrukt dat hij "volledig gefocust" is op de huidige campagne en dat het geen invloed heeft op de sfeer bij het Amerikaanse team.

"Zoals ik al zei, sta ik meestal aan de andere kant, dus vanuit dat oogpunt is het goed," voegde hij eraan toe. "Maar op dit moment ben ik volledig gefocust op het seizoen met Haas en alles en volgend jaar, zoals ik al zei, het is allemaal in theorie en nog vrij ver weg, dus het is niet raar of ongemakkelijk of zo."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen