Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Hulkenberg waarschuwt Bearman voor F1-toekomst

Oliver Bearman heeft in zijn strijd om een F1-stoeltje te bemachtigen in 2025 een geweldig visitekaartje afgegeven tijdens zijn debuut in de GP van Saoedi-Arabië. Nico Hulkenberg waarschuwt de jonge Brit nu echter voor al te hoge verwachtingen.

Bearman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oliver Bearman werd last minute in de wagen gezet door Ferrari voor de laatste vrije training van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Een blindedarmontsteking bij Carlos Sainz was hier debet aan. De 18-jarige rookie reed bij zijn F1-debuut knap naar de zevende plek in de race, terwijl hij startte vanaf P11.

Haas-coureur Nico Hulkenberg was een van de rijders die Bearman moest passeren. De Duitser kon Bearman nog even afhouden, maar was daarna kansloos. "Ik weet niet waarom hij er zo lang over deed om me te passeren, hij deed er vijf ronden over", zo grapt Hulkenberg tegenover de media waaronder RacingNews365.

Bearman is geen onbekende voor Hulkenberg, want vorig jaar reed de Brit al enkele vrije trainingen voor het team van Haas. "Vorig jaar deed hij het goed in Mexico en Abu Dhabi. Ik denk dat hij het ook goed deed in Djedda, hij reed een goede race zonder fouten. Hij zit toch in de op één na beste auto en je ziet hoe waardevol dat is en wat voor verschil dat maakt."

'Veel te vroeg om dat te zeggen'

Is de prestatie van Bearman des te indrukwekkender omdat hij pas zo laat voor de race in de wagen werd gezet? Hulkenberg ziet het anders. "Hij heeft vorig jaar in de F2 geracet en ook kwalificaties gereden en ik denk dat hij ook veel simulatorwerk heeft gedaan voor de F1-auto. Het leek erop dat hij zich snel thuis voelde en dat hij goed voorbereid was."

De uitstekende prestatie van Bearman voedden de stemmen die zeggen dat hij volgend seizoen een vaste plek op de grid moet krijgen in de Formule 1. Gezien de nauwe banden van Haas met Ferrari zou een mogelijke optie een stoeltje bij het Amerikaanse team zijn, op de plek van Hulkenberg of diens teamgenoot Kevin Magnussen. De contracten van beide coureurs lopen aan het einde van dit seizoen af.

Op de vraag of hij zichzelf in een strijd ziet verwikkeld met onder meer Bearman voor een stoeltje voor volgend jaar, zegt Hulkenberg: "Ik denk dat het nog veel te vroeg is om dat te zeggen. Oliver heeft in de eerste plaats een grote klus te klaren in de F2, want als hij het daar niet goed doet, is de race in Djedda binnen twee dagen alweer vergeten. Dus ik denk dat er nu eerst een behoorlijke druk op hem staat om zijn belofte waar te maken in de F2."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'