Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

"Hulkenberg als invaller bij Red Bull direct beter dan Albon"

Alexander Albon zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. De kritiek op zijn persoon is niet van de lucht, maar op Mugello leek hij het tij enkele weken geleden te kunnen keren. Maar toen kwam de Grand Prix van de Eifel en de inmiddels beroemde boordradio.

Albon Gasly Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"They race me so hard." Vrij vertaald: 'ze maken het me zo moeilijk'. Het zijn de woorden die Alexander Albon gebruikt om zijn gevecht met de AlphaTauri-coureurs te typeren. Klaarblijkelijk was Albon van mening dat het zusterteam van Red Bull zomaar aan de kant moet gaan, iets wat getuigt van weinig fighting spirit.

Er zijn dan ook maar weinig mensen die Albon zijn wanhoopskreet vergeven. Robert Doornbos kan er aan tafel bij Ziggo Sport bijna een week later nog altijd geen positieve draai aan geven. Hij verplaatst zich in het team dat week in week uit geacht wordt zich vol voor de teamgenoot van Max Verstappen in te zetten.

"Als die monteurs dan zo'n boordradio horen, dan moet bij hen toch de moed in de schoenen zakken. Die zullen denk 'wat is dit?' De credits die je als Albon zijnde opbouwt in Mugello (met zijn eerste F1-podium, red.) speel je meteen weer kwijt. Die zijn nu weer verdwenen. Zijn aantal credits zakt daarmee tot onder het nulpunt."

Of iemand als Pierre Gasly het recht heeft om zijn plekje te verdedigen, ook ten opzichte van 'het grote Red Bull', staat wat Doornbos en mede-tafelheer Giedo van der Garde niet ter discussie: "Die hoeft in een rechtstreeks gevecht natuurlijk niets cadeau te geven, zeker niet omdat hij diegene is die door Albon werd vervangen."

De suggestie dat Gasly wél aan de kant zou zijn gegaan voor Max Verstappen, veegt Doornbos resoluut van tafel: "Nee, want als Max 'm er naast zet, dan zet hij hem er ook goed naast."

Het is duidelijk dat men Albon niet (langer) geschikt acht voor het tweede Red Bull-stoeltje. Sterker nog, Van der Garde stelt dat Nico Hulkenberg als mogelijk invaller direct al beter zou zijn dan de Thai: "Ik vind ook wel dat hij heel lang de kans krijgt. Gasly kreeg vorig jaar bijvoorbeeld maar twaalf races de tijd, dat was natuurlijk helemaal niks (qua aantal, red.)."

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull-toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nico Hulkenberg

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"