Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Incidenten GP Miami deels te wijten aan 'F1-onwaardige' circuitomstandigheden

Het spiksplinternieuwe en veelbelovende circuit van Miami viel vele coureurs enorm tegen. Niet zozeer de lay-out van de baan was het grote probleem, maar het feit dat er buiten de racelijn amper grip te vinden was, is volgens de coureurs 'niet Formule 1-waardig'.

Miami track
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens de Grand Prix weekend van Miami, spraken steeds meer coureurs zich negatief uit over het gloednieuwe circuit. Ze klaagden over een gebrek aan grip buiten de ideale racelijn. Door het nieuwe asfalt lag er buiten de ideale lijn amper rubber wat voor grip moest zorgen. Daarnaast kwamen er zelfs steentjes op de banden die loskwamen van het asfalt.

Voorafgaand aan de race gaf Sergio Perez al aan dat het circuit niet serieus te nemen is. "Het is een grap. Er zullen rijders zijn die fouten maken, omdat we met deze situatie zijn opgescheept", liet de Mexicaan weten. Fernando Alonso noemde het circuit 'niet Formule 1-waardig'.

Het circuit van Miami deed Daniel Ricciardo zelfs denken aan de grindwegen bij zijn afgelegen boerderij. De McLaren-coureur kon door de staat van het asfalt naar eigen zeggen moeilijk inhalen zonder te crashen. Hij vult daarop aan dat je letterlijk op de ideale lijn moet blijven, omdat je je anders in feite niet meer op de baan bevindt.

Het asfalt moet volgend jaar anders zijn

In gesprek met onder andere RacingNews365, liet Esteban Ocon weten dat er absoluut iets gedaan moet worden. "We kregen van tevoren te horen dat dit asfalt vanuit Georgia komt en dat zij het beste asfalt in de wereld hebben, maar het was een ramp. We konden niet inhalen. Denk bijvoorbeeld aan Mick Schumacher die Sebastian aantikte, dat kwam deels daardoor", beargumenteert de Fransman.

Hij vervolgt: "We konden geen actie maken aan de binnenkant en wanneer je buiten de ideale lijn ging, verloor je direct een halve seconde." De F1-coureurs zien liever een asfaltlaag zoals in Saoedi-Arabië werd gebruikt.

De organisatie van de GP van Miami moet volgens Lando Norris kijken naar het circuit in Djedda. "Het asfalt in Saudi-Arabië biedt veel grip en overleeft hoge temperaturen. Je kunt dan andere lijnen proberen, terwijl hier iedereen maar op één lijn kan rijden."

Ook interessant:

Coronel: "Op dat vlak is Verstappen gewoon sterker dan Leclerc"

Tom Coronel blikt samen met RN365-presentator Joris Mosterdijk terug op het begin van het Formule 1-seizoen. Hij zag Max Verstappen als vanouds schitteren. Check hieronder het resultaat.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Breaking Verstappen heeft slecht nieuws voor zijn fans: "Dit wordt een hele andere race"