Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

IndyCar-coureurs halen uit naar 'elitaire F1' na weigeren Herta: "Ze willen ons niet"

Enkele IndyCar-coureurs hebben geen goed woord over voor de Formule 1 na het niet toelaten van Colton Herta tot de koningsklasse van de autosport. Ze noemen de F1 'elitair' en verwijten de sport enkel geïnteresseerd te zijn in Amerikaanse dollars.

Colton Herta TPC Portimao Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Red Bull heeft alles op alles gezet om de Formule 1 en de FIA ervan te overtuigen dat IndyCar-coureur Colton Herta een superlicentie verdient. Ze wilden hem in de AlphaTauri zetten, maar met 32 licentiepunten komt hij er 8 tekort voor F1-debuut en de FIA wil geen uitzondering maken. Regels zijn immers regels.

Voor die houding halen enkele IndyCar-coureurs hun neus op, waaronder Graham Rahal: "De Formule 1 is een elitesport. Ze willen ons niet hebben, onthoud dat. Ze willen wél het geld van grote Amerikaanse bedrijven en van steenrijke Amerikanen, maar verder geven ze nergens om. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven", zo twittert Rahal op felle toon.

"En voor de mensen die beweren dat Herta het 'niet verdient': je kan niet verder van de waarheid zitten. Hij is zeker zo getalenteerd als de rest, misschien nog wel getalenteerder. Hij is een bewezen winnaar. Hij bereikte de top en deed het uitzonderlijk goed. De Formule 1 heeft betalende coureurs gehad die nog niet in de schaduw mochten staan van Colton. DAT IS EEN FEIT!"

"Het is zó dom"

Rahal krijgt bijval van collega-IndyCar-coureur Scott McLaughlin, die wat korter van stof is: "Hun verlies, die gast is een topper", aldus de Penske coureur. "Het is zó dom", zo mengt Felix Rosenqvist zich in het debat."

Wat slecht nieuws is voor Herta, kan mogelijk goed nieuws betekenen voor Nyck de Vries. De Fries lijkt nu op poleposition te staan om binnen de Red Bull-familie het AlphaTauri-stoeltje over te nemen.

Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

38 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje