Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

"Interlagos verliest Braziliaanse GP per 2020 aan Rio de Janeiro"

De Grand Prix van Brazilië wordt in 2019 voor het laatst verreden op Interlagos. Dat beweert de Braziliaanse president. De deal voor de bouw van een nieuw circuit in Rio de Janeiro is beklonken en zou er voor moeten zorgen dat de GP in 2020 al in Rio verreden wordt.

Verstappen Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

President Jair Bolsonaro liet middels een persconferentie weten dat men begint met de bouw van een nieuw circuit in Rio, waar vanaf 2020 de Braziliaanse Grand Prix verreden moet gaan worden.

"Het management van de Formule 1 heeft aangegeven de Braziliaanse GP graag op de kalender te houden, maar het circuit in Sao Paulo is om financiële redenen een minder logische keuze aan het worden", zo laat Bolsonaro aan diverse media, waaronder Reuters, weten.

"Het nieuwe circuit moet in zes of zeven maanden gebouwd gaan worden, waarbij zowel de staat als het hotelwezen een flinke impuls krijgt, aangezien er zo'n zevenduizend banen gecreëerd gaan worden. Het is goed voor zowel Rio als voor heel Brazilië."

Het circuit moet ontworpen gaan worden door Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke. In het verleden kwam de hoogste autosportklasse al eerder in Rio, maar het Jacarepagua-circuit sneuvelde in 2016 toen op die grond het Olympisch Park gebouwd werd.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"