Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Internationale pers mild gestemd over hard verdedigen van Max Verstappen

De Grote Prijs van Italië zorgde weer voor de nodige ophef, zowel voor als na de race. Uitgerekend op het thuiscircuit van Ferrari sloeg Hamilton genadeloos toe en had ook Max Verstappen weer een hoofdrol. Zijn verdedigingsactie ten opzichte van Bottas werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden waardoor de jonge Red Bull coureur uiteindelijk als vijfde eindigde. Hoe oordeelde de internationale pers over het optreden van Verstappen in de GP van Italië?

La Gazzetta Dello Sport: 'Vettel dankzij Verstappen vierde' Voor de Italianen liep de thuisrace uit op een fikse teleurstelling. Een mogelijke zege of zelfs een Ferrari-één-twee werd in de eerste ronde al te niet gedaan door Sebastian Vettel. De Italiaanse krant La Gazzetta Dello Sport erkent dan ook dat het voor Vettel lastig wordt om kampioen te worden nu Hamilton opnieuw is uitgelopen. Ze zijn in ieder geval 'dankbaar' dat Vettel nog als vierde is geëindigd dankzij de tijdstraf van Verstappen. "Uiteindelijk werd Vettel nog vierde doordat Verstappen Bottas blokte waardoor zowel Bottas als ook Vettel nog voor de Nederlander eindigden."

Auto Motor und Sport : 'Straf Verstappen terecht' "Iedereen weet dat Verstappen een heethoofd kan zijn en dat het duidelijk was dat hij zich niet zo maar gewonnen zou geven in het gevecht met Bottas. Verstappen gaf geen strobreed toe waardoor Bottas via de nooduitgang moest uitwijken. De tijdstraf van vijf seconden volgde direct wat ook geheel terecht was." Bild: 'Wedstrijdleiding grijpt direct in bij actie Verstappen' Het Duitse Bild vindt het vooral jammer dat Hamilton het feestje van Ferrari verstoorde en dus de kampioenkansen van Vettel laat slinken. Over de actie van Verstappen wordt redelijk mild geoordeeld maar wel worden er vraagtekens gezet bij de wedstrijdleiding. "Bij het incident tussen Hamilton en Vettel pakte de wedstrijdleiding niet door terwijl ze dit wel direct deden bij Verstappen. De Nederlander drukte Bottas van de baan en incasseert daarvoor een tijdstraf van vijf seconden." Sky Sports: 'Verstappen als derde over de streep maar wordt vijfde' "Verstappen komt als derde over de finish maar vanwege een tijdstraf in de slotfase van de race eindigt hij als vijfde. De Nederlander ontving deze tijdstraf voor het incident met Bottas waardoor hij twee plekken verloor."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'