Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media: Cruciaal moment voor Ferrari in jacht op Verstappen

Het Formule 1-circus is in Italië aanbeland en dat betekent dat de tifosi hoop hebben op een goed resultaat voor Ferrari. De Italiaanse media zien ook kansen voor de Scuderia en leggen een hoop druk op Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Leclerc Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De verwachtingen zijn hooggespannen bij iedereen die van Ferrari houdt. De Scuderia neemt namelijk een grote upgrade mee naar Imola en hoopt zo het gat naar Red Bull Racing te kunnen dichten of de Oostenrijkse renstal zelfs voorbij te steken. Ook de Italiaanse media hopen op een goed resultaat voor Ferrari en blikken dan al vol vertrouwen uit op de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola.

"Charles Leclerc jaagt op de poleposition. Het is de tijd om moedige keuzes te maken voor Ferrari en dat laat Vasseur zien door elke dag lastige keuzes te maken. De laatste was om Xavi Marcos te vervangen (de race-engineer van Leclerc, red.)", zo schrijft Gazzetta dello Sport. "Ook met de upgrades gaat Ferrari er vol voor, met een agressief plan dit jaar wat betreft de upgrades. Nu, voor het thuispubliek, moet Ferrari het dit weekend gaan laten zien."

"Op deze oude baan, waar je moed moet tonen tijdens je snelste ronde. Men moet nu jacht gaan maken op Max Verstappen. Er is een gevoel dat er een moment is waarop er iets nieuws komt. Dat gevoel, dat er altijd is wanneer het Europese seizoen begint en we de motorhomes weer terugzien in de paddock. Hier komen de upgrades bij de teams en begint het spel echt, zoals vroeger altijd werd gezegd. Vooral de SF-24 komt met grote updates en daarmee begint de Scuderia aan een nieuw hoofdstuk. Nu moet Ferrari het dan ook gaan laten zien, zeker ten opzichte van McLaren. We zijn hier op Imola, dit is het huis van Ferrari", zo sluit de Italiaanse krant af.

'Nu of nooit'

Corriere dello Sport ziet de race op Imola als hét moment voor de Scuderia. "Ferrari, het is tijd om de opname te beginnen. De upgrades zijn er gekomen en het vertrouwen bij Charles lijkt nu groter te zijn dan bij Carlos Sainz. Het is nu of nooit. Alles zal niet in een dag komen, maar het komt niet vaak voor dat Ferrari zoveel vlees op het vuur heeft gezet als deze keer. Ze hebben meer veranderd dan ieder ander team met de nieuwe upgrade. Ze hebben gewacht tot deze race, een thuisrace, waar ook geen sprintrace op het programma staat en alles dus perfect kan worden afgesteld. Er worden ook grote, andere veranderingen doorgevoerd, met een nieuwe race-engineer voor Leclerc, Loic Serra die komt en Adrian Newey die wellicht nog komt." 

Ook Corriere della Sera is zeer positief over de kansen voor het Italiaanse team. "De revolutie van Ferrari, met de poleposition als het doel. De thuisrace voor Ferrari is onwijs belangrijk, met de upgrades die men dit weekend mee heeft genomen. Het is een interessante race voor Ferrari, met de thuisrace, de upgrades en Newey die dichterbij lijkt te komen na een interview dat hij gaf. De pace zou er daarom moeten zijn, om voor de poleposition te gaan op zaterdag."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"