Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media perplex door 'raketmens' Verstappen: "Alsof concurrentie in F2-auto's reed"

De Italiaanse media weten het zeker: Max Verstappen heeft zijn handtekening onder zijn tweede Formule 1-wereldtitel reeds gezet. Zoals altijd gebruiken ze bij hun oordeel de meest kleurrijke superlatieven.

Verstappen win Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De grootste sportkrant La Gazzetta dello Sport schrijft het moeilijk te vinden om de juiste woorden te vinden voor het dominante optreden van Max Verstappen, dat terwijl daarna een lap tekst van jewelste volgt. De krant schrijft dat Verstappen van Mars komt en rept over een 'buitengewoon optreden'.

"Hij herhaalde de show van vier weken geleden nog eens voor het publiek dat voor hem naar België was gekomen. Hij liet de andere bolides op Formule 2-auto's lijken. Het leek er soms op alsof hij bezig was met een heel andere sport dan de rest", aldus de publicatie, die Sergio Perez aanhaalt om aan te duiden hoe goed Verstappen was.

"Je had soms het idee dat Perez helemaal niet ook in een Red Bull reed als je keek naar zijn ritme ten opzichte van dat van Verstappen. De tweede titel lijkt al binnen te zijn voor Verstappen en dan moet zijn thuisrace komend weekend nog komen. En met zijn handtekening al op die tweede titel rest enkel de vraag hoeveel wereldtitels hij nog meer gaat winnen in de toekomst."

'Red Bull heeft de turbo aangezet'

De Corriere dello Sport ondertussen haalt ook een ruimte-gerelateerde vergelijking aan: "Verstappen is een raketmens, vergelijkbaar met de man die over het circuit vloog met zijn jetpack. Hij bleef weliswaar aan het asfalt plakken, maar wist daar op Goddelijke wijze zijn eigen raket te besturen."

"Vroeger droomden we er allemaal ooit van om zo'n race te rijden, waarbij we zelf de 'vroem, vroem, vroem'-geluidjes maakten. De perfecte race zoals Verstappen hem reed, komt normaal alleen in dromen voor."

'Generaal Verstappen', zo kopt de Corriere della Sera. "Hij vergroot zijn voorsprong tot bijna honderd punten. SuperMax is onverzadigbaar en nu al één van de grootste F1-coureurs."

"Na de zomerstop gaat het circus verder met waar men voor de zomerstop gebleven was, namelijk met een Verstappen die het commando voert en een perfect Red Bull. Complimenten ook voor Adrian Newey die voor dit jaar wederom een briljante wagen heeft gebouwd."

Voor Italiaanse media-begrippen wordt er weinig gerept over Ferrari. Men is het er echter over eens dat het team op alle vlakken is afgetroefd, te meer omdat 'Red Bull de turbo aan lijkt te hebben gezet'.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken