Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media prijzen Leclerc en balen van Verstappen: "Altijd weer die Max"

Dat Max Verstappen vanmiddag (16.00 uur) van poleposition start in de GP van Bahrein is voor velen geen verrassing. Dat Charles Leclerc het gat met de Nederlander heeft verkleind, zien Italiaanse media als een signaal voor een mooie Red Bull/Ferrari-strijd in de komende races.

Leclerc Bahrain FP3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de testdagen van vorige week werd Ferrari door velen al gezien als dé uitdager van Red Bull aan het begin van het nieuwe F1-seizoen. Charles Leclerc (P2) en Carlos Sainz (P4) lieten dat gisteren direct zien tijdens de kwalificatie. Tot tevredenheid van de Italiaanse media.

"De pole was voor Max maar Leclerc staat tweede op slechts een kleine achterstand. Het was een geweldige kwalificatie die we graag altijd zo zouden willen zien", zegt Gazzetta dello Sport. "In de tweede sector had Leclerc zelfs een voorsprong (ten opzichte van de eerste snelle ronde van Verstappen, red.), maar uiteindelijk was het toch de favoriet voor de wereldtitel die de pole wist te veroveren. Een gemiste kans voor de 'prins', die toch weer Super Max de pole zag pakken."

De Italiaanse krant kijkt ook direct vooruit naar de race. "Het is echter direct tijd om de bladzijde om te slaan, het gaat namelijk allemaal om de race van vandaag. Laat wel duidelijk zijn dat Max nog altijd de absolute favoriet is voor de overwinning. Toch zal Leclerc dromen van de race in 2022 hier in Bahrein (die hij won, red.). Ferrari zal daarom pragmatisch te werk moeten gaan en alle kansen moeten benutten dit seizoen."

Corriere dello Sport wordt een beetje moedeloos van wéér een pole voor Verstappen, maar heeft ook hoop na het optreden van Ferrari. "Het is altijd weer Verstappen die voor Ferrari staat. Gezien de snelle tijden van Leclerc is er echter hoop op een nieuwe mooie strijd tussen de twee coureurs. Het zou geweldig zijn wanneer ze weer met elkaar het gevecht aan kunnen gaan. Het kan zijn dat Verstappen direct weg zal lopen zoals Marko (Red Bull-adviseur, red.) heeft aangegeven, maar toch lijken de cijfers dit tegen te spreken. Zo zal het verschil niet zo groot zijn als in 2023. De achterstand tussen Red Bull en de concurrentie lijkt namelijk kleiner te zijn geworden.

Dat Leclerc poleposition misliep is volgens Corriere della Sera een gemiste kans. "Leclerc teleurgesteld om mislopen poleposition", kopt de krant. "Alles ging om bandenmanagement tijdens de eerste kwalificatie van het jaar. Ondanks dat Ferrari op de eerste startrij staat, is men dan ook niet tevreden. Dat was van de gezichten van de monteurs ook af te lezen."

"Toch waren er ook gedachten bij sommige mensen binnen het team dat de pole er hoe dan ook niet in had gezeten omdat Verstappen super was en ook nog de slipstream pakte van Piastri. Ondanks alle commotie bij Red Bull blijft de Nederlander echter super geconcentreerd verder gaan met racen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden