Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media sabelen Leclerc neer na uitschakelen Verstappen

De Italiaanse media hadden weer weinig positiefs om over te schrijven na de Grand Prix van Sakhir. Natuurlijk wel over Sergio Perez, maar het 'eigen' Ferrari kreeg er weer flink van langs. Meer bepaald Charles Leclerc.

Charles Leclerc zorgde voor chaos in de openingsfase van de race, door met een al te enthousiaste actie Sergio Perez achterstevoren te tikken. Omdat Max Verstappen buitenom alles en iedereen probeerde te ontwijken gleed hij stuurloos de bandenstapels in. Leclerc was zich van geen kwaad bewust, zo ongeveer als enige. Ook de Italiaanse media hebben geen goed woord over voor de actie, die La Gazzetta dello Sport typeert als een 'strike', u weet wel, als in het maximaal om te gooien kegels.

"Leclerc maakte een fout, maar dat mag geen verrassing heten. Het is immers niet de eerste keer dat hij teveel risico's neemt. Laten we de actie op teamgenoot Sebastian Vettel in de Grand Prix van Oostenrijk niet vergeten", aldus de bekende sportkrant. "Hij pleitte na afloop onschuld, maar kreeg wel te horen dat hij bij de volgende Grand Prix een gridstraf voor zijn kiezen krijgt."

De Corriere dello Sport noemt de Grand Prix van Sakhir opnieuw een regelrechte aanfluiting: "De race van Verstappen zat er al snel op door een ongelooflijke fout van Leclerc. De Monegask overdreef met zijn actie en hij kreeg er dan ook meer dan terecht een straf voor."

La Repubblica maakt sowieso niet al te woorden vuil aan het optreden van Ferrari. Met de woorden 'het was weer eens een race om snel te vergeten', is men al halverwege de beoordeling: "Leclerc maakte een grote fout en een ook Vettel kwam er buiten de punten niet aan te pas."

Daar tegenover staat dat dat de Corriere della Sera juist wel wel voor een kleurrijke omschrijving van Ferrari's optreden kiest: "Leclerc liet zien dat hij na de GP van Oostenrijk nog steeds niks geleerd heeft en werd bestraft voor zijn ongeduld. Overigens deed Vettel het niet veel beter, die reed rond in de toeristische modus."

Een flinke sneer is er tevens aan het adres van Valtteri Bottas: "Die mag blij zijn met zijn stoeltje, want hij liet zien dat hij maar een middelmatige coureur is. George Russell daarentegen reed met een te krappe wagen weg alsof hij nooit anders gedaan heeft. Ontzettend goed van hem, maar het laat ook zien dat Verstappen gelijk heeft als hij zegt dat 90% van het Formule 1-veld kan winnen met die auto."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië