Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Italiaanse media smullen van nieuwe strijd Verstappen vs. Hamilton: "Lewis zal één doel hebben"

Sprintraces in de Formule 1 saai? Niet die van de Grand Prix van Brazilië in ieder geval. En de Italiaanse media maken zich op voor meer, met Max Verstappen en Lewis Hamilton als het even kan als hoofdrolspelers.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Gaan we vandaag een nieuwe strijd zoals in 2021 zien tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton?", zo vraagt de Corriere dello Sport zich af. "Vandaag zullen we zien of de 'fout' van Red Bull en Verstappen (en dit zetten we tussen haakjes, want Red Bull weet nu zeker álles over de banden) het tea werkelijk duur komt te staan."

Voor Hamilton telt vandaag echter maar één ding en dat is de racewinst. Enkel zo kan hij zijn reeks van minstens één gewonnen race per seizoen in stand houden. Dat móét vandaag gebeuren, anders gebeurt dat dit seizoen helemaal niet meer."

Maar dan moet Hamilton dus wel Verstappen van zich af houden: "Dat terwijl het inhalen van Hamilton ongeveer Max zijn enige doel zal zijn, nadat Hamilton hier vorig jaar een welhaast onvergetelijke Grand Prix reed. We zagen al een prachtige sprintrace, maar we denken dat de hoofdrace nog veel mooier gaat worden."

Mercedes een factor voor volgend jaar?

De Gazzetta dello Sport geeft aan dat de overwinning van Russell toch 'geen klein iets' iets: "Verstappen domineerde in het seizoen de twee andere sprintraces. Hij moest Hamilton voorbij laten en zo kregen we het gevecht waar alle fans steeds op hopen."

De Corriere della Sera leest al meer uit de voorbije races van Mercedes: "Op basis daarvan mogen de coureurs vertrouwen hebben voor volgend jaar. Vandaag zal Max Verstappen het tegen hen opnemen, nadat hij op de zaterdag ondanks een verkeerde bandenkeuze toch voor mooie plaatjes zorgde door op die banden wel steeds het gevecht aan te gaan."

"Als Verstappen een aardige jongen was geweest, had hij een plaats kunnen schenken aan Sergio Perez, maar Verstappen geeft nooit op, ook niet wanneer dat wel zou kunnen of misschien wel zou moeten. Die chronische honger naar meer is echter ook zijn kracht."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"