Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media smullen van nieuwe strijd Verstappen vs. Hamilton: "Lewis zal één doel hebben"

Sprintraces in de Formule 1 saai? Niet die van de Grand Prix van Brazilië in ieder geval. En de Italiaanse media maken zich op voor meer, met Max Verstappen en Lewis Hamilton als het even kan als hoofdrolspelers.

"Gaan we vandaag een nieuwe strijd zoals in 2021 zien tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton?", zo vraagt de Corriere dello Sport zich af. "Vandaag zullen we zien of de 'fout' van Red Bull en Verstappen (en dit zetten we tussen haakjes, want Red Bull weet nu zeker álles over de banden) het tea werkelijk duur komt te staan." Voor Hamilton telt vandaag echter maar één ding en dat is de racewinst. Enkel zo kan hij zijn reeks van minstens één gewonnen race per seizoen in stand houden. Dat móét vandaag gebeuren, anders gebeurt dat dit seizoen helemaal niet meer." Maar dan moet Hamilton dus wel Verstappen van zich af houden: "Dat terwijl het inhalen van Hamilton ongeveer Max zijn enige doel zal zijn, nadat Hamilton hier vorig jaar een welhaast onvergetelijke Grand Prix reed. We zagen al een prachtige sprintrace, maar we denken dat de hoofdrace nog veel mooier gaat worden."

Mercedes een factor voor volgend jaar?

De Gazzetta dello Sport geeft aan dat de overwinning van Russell toch 'geen klein iets' iets: "Verstappen domineerde in het seizoen de twee andere sprintraces. Hij moest Hamilton voorbij laten en zo kregen we het gevecht waar alle fans steeds op hopen." De Corriere della Sera leest al meer uit de voorbije races van Mercedes: "Op basis daarvan mogen de coureurs vertrouwen hebben voor volgend jaar. Vandaag zal Max Verstappen het tegen hen opnemen, nadat hij op de zaterdag ondanks een verkeerde bandenkeuze toch voor mooie plaatjes zorgde door op die banden wel steeds het gevecht aan te gaan." "Als Verstappen een aardige jongen was geweest, had hij een plaats kunnen schenken aan Sergio Perez, maar Verstappen geeft nooit op, ook niet wanneer dat wel zou kunnen of misschien wel zou moeten. Die chronische honger naar meer is echter ook zijn kracht."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"