Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media vieren volop zomer met één zwaluw van Ferrari: "Enkel Verstappen kan Leclerc verslaan"

Zelden waren de Italiaanse media zo blij met een tweede plaats voor Ferrari. Het was een afgetekende tweede plaats en dat treetje hoger, dat komt volgend jaar dan wel, toch? Nu namelijk kan enkel Max Verstappen Charles Leclerc verslaan.

Leclerc Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

"Leclerc, wát een kracht!", zo kopt La Gazzetta dello Sport. "Alleen Max Verstappen kan hem verslaan! Ferrari gelooft weer in de tweede plaats bij de constructeurs nu het de papieren op orde heeft. Deze tweede plaats is net zoveel waard als de overwinning van Carlos Sainz in Singapore. Deze uitslag geeft namelijk hoop voor 2024."

"Op sommige circuits laat Ferrari écht potentie zien. Voor de Scuderia wordt het vooral zaak om meer downforce te vinden voor volgend jaar, want men heeft al laten zien dat de motor niet onderdoet voor die van Honda of Mercedes."

De krant roept Charles Leclerc uit tot dé coureur van de dag: "Met dank aan zijn fenomenale inhaalmanoeuvre. Helaas had de safety car een negatief effect op onze race", zo staat in de publicatie te lezen, alvorens men ook het 'thema Verstappen' nogmaals aanstipt.

"Het balletje van de roulettetafel valt telkens op één, want ook op de Strip domineert Verstappen. Een straf en een incident met George Russell konden dat niet voorkomen, dankzij zijn waanzinnige pace."

De Corriere dello Sport loopt volop mee in de door La Gazzetta aangevoerde polonaise: "Kijkend naar dit resultaat moet je stellen dat er misschien een andere toekomst is weggelegd voor Ferrari. Vanaf halverwege het seizoen is Ferrari echt het tweede team."

Woorden van kritiek zijn er voor Sergio Perez. Sterker nog, ze noemen hem de slechtste coureur van de dag: "Hij rijdt in de snelste bolide van het veld, maar laat zich nu al twee races op rij verrassen door coureurs die hem op het laatste moment inhalen."

"Wat een inhaalmanoeuvre van Leclerc! De show en de race krijgen allebei een 10!", aldus de Corriere delle Sera. "In Verstappen kregen we wel een bekende winnaar", vervolgt de krant, die overigens een ronde 0 uitdeelt aan de FIA: "Een straf voor Sainz die buiten zijn eigen schuld om welhaast lichamelijk letsel opliep!?"

"Leclerc deed het super goed, maar Super Max was niet te verslaan. Hij was enige échte ster van Vegas!"

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst