Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Jordan en Wurz vinden elkaar in betoog vóór Verstappen: "Stap nóóit onvoorbereid met een beer de ring in"

Waar de meeste mensen na de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris de schuld toch wel bij de Nederlander neerleggen, neigen Alexander Wurz en Eddie Jordan de andere kant op.

Norris Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is voormalig F1-coureur Alexander Wurz, tevens voorzitter van de rijdersvakbond GPDA, die in gesprek met Kronen Zeuting een lans breekt voor Max Verstappen na diens gevecht met Lando Norris.

"Verstappen bewoog licht naar links, maar hield net genoeg ruimte over, nipt genoeg voor eén auto. Lando zat niet vóór Verstappen en beiden probeerden hun positie op de baan te claimen. Lando wilde daarbij niet nog verder over de witte lijn rijden, omdat hij ook in de ankers moest", aldus de Oostenrijker.

De stewards gaven Verstappen een tijdstraf van 10 seconden, maar Wurz snapt niet helemaal op basis waarvan dan: "Ik heb geen duidelijke aanleiding gezien voor een straf voor één van beide coureurs. Maar ik oordeel zoveel mogelijk met het idee van 'laat ze racen'. Dat betekent dat de gemoederen dan soms wat hoger oplopen."

Eddie Jordan is ondertussen in de podcast Formula For Success ook op de hand van Verstappen, of beter gezegd, van 'beer Verstappen': "Verstappen is een vechter. Verstappen is een beer. En voordat je de ring instapt met een beer, kun je er maar beter zeker van zijn dat je goed voorbereid bent."

"En om steeds van de ene kant naar de andere kant te bewegen en dat spel te spelen... Het daadwerkelijk incident had makkelijk voorkomen kunnen worden. Als je aan leiding rijdt en verdedigt, gelden eigenlijk geen andere regels dan in het reguliere verkeer. De persoon die voorop ligt, heeft het initiatief. hij heeft die koppositie geclaimd, of dat nu is door de kwalificatie of zijn snelheid. Hij leidt de GP, het is aan de man erachter om er omheen te rijden."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership