Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jordan prijst rolverdeling Red Bull: "Met Ricciardo was dat waarschijnlijk niet gelukt"

Naast Max Verstappen en Sergio Perez heeft Red Bull dit jaar een bekende coureur als derde rijder, niemand minder dan Daniel Ricciardo. Is hiermee een deurtje naar een vast zitje bij Red Bull geopend? Eddie Jordan weet zeker van niet.

Na het verliezen van zijn Formule 1-stoeltje bij McLaren duurde het niet lang voor hij werd aangekondigd als derde coureur bij zijn oude werkgever, Red Bull. Komend seizoen en ook in 2024 zullen Max Verstappen en Sergio Perez nog het vaste duo zijn, maar Ricciardo reist mee naar de races om verschillende werkzaamheden op zich te nemen. Betekent dit ook dat we de Australiër in de toekomst weer als volwaardig Red Bull-rijder op de F1-grid zien? Eddie Jordan denkt van niet. Ten minste, niet zolang Perez nog voor het team racet. "Er is geen enkele kans dat Checo vervangen zal worden door Daniel. Checo is een lieveling in dat team", laat Jordan weten aan OLBG . "Vergeet niet wat Checo doet. Hij is een briljante flank voor Max, hij is sterk en hij kan winnen wanneer hij moet winnen of wanneer hij de kans heeft. Al was er wel even kort ruzie tussen de twee", zegt hij, doelend op het incident in Brazilië vorig seizoen.

Schumacher-situatie Red Bull

Jordan vergelijkt het Red Bull-duo met Michael Schumacher en Eddie Irvine jaren geleden. "Irvine was blij, hij begreep de regels en hij kreeg betaald voor waar hij mee instemde. Ik denk dat het bij Checo hetzelfde is. Hij brengt goede sponsoren binnen, waarvan ik niet denk dat Ricciardo dat zou doen. Niet op het niveau als de Mexicaan in ieder geval." "Het beste wat Red Bull heeft is continuïteit. Ze willen het niet gaan veranderen. Ricciardo heeft al eerder voor het team gewerkt. Hij weet dat hij geen speciale behandeling krijgt en hij weet hoe het team werkt. Alles is hetzelfde nog: Christian Horner en Adrian Newey zijn er nog. Zij zijn de belangrijkste personen. Daniel kent ze goed en hij mag misschien invallen, maar ze gaan Checo niet ontslaan. Dat zie ik niet voor me", aldus de voormalig F1-teambaas.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje