Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jordan zou zich 'allerminst verbazen' over overstap Verstappen naar rivaal

Max Verstappen en Red Bull Racing. Het leek op een huwelijk dat niet kapot te krijgen was, maar er zijn toch steeds meer scheurtjes zichtbaar. Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan staat dan ook totaal niet te kijken van een overstap van Verstappen naar een directe concurrent...

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en de Red Bull-familie zijn al sinds 2015 een onafscheidelijk van elkaar. De Nederlander kreeg het vertrouwen van Helmut Marko en stapte negen jaar geleden in bij Toro Rosso. Na slechts 23 races werd hij al gepromoveerd naar het hoofdteam en in zijn eerste race voor Red Bull Racing pakte hij al gelijk zijn eerste overwinning. Inmiddels staat de teller al op 61 zeges, 40 polepositions en natuurlijk drie wereldtitels.

Maar aan het begin van 2024 ging het totaal niet over het racen bij de Oostenrijkse renstal. Het ging alleen maar over wat er naast de baan gebeurde, met vooral de kwestie rond het mogelijk grensoverschrijdende gedrag van teambaas Christian Horner als middelpunt. Daarnaast zou Helmut Marko nog geschorst worden, maar dat bleek later niet het geval te zijn. Alles leek in een wat rustiger vaarwater te komen, maar toen was daar het nieuws dat topontwerper Adrian Newey gaat vertrekken en recent kwam daar nog het aanstaande vertrek van sportief directeur Jonathan Wheatley bij.

Vooral het gedoe aan het begin van het jaar zorgde ook voor speculaties van de positie van Verstappen binnen het team. Mercedes-teambaas Toto Wolff deed er in ieder geval alles aan om Verstappen te verleiden om de overstap naar de Zilverpijlen te maken. Desondanks blijft de Nederlander in 2025 in ieder geval nog bij de Oostenrijkse renstal rijden. "Ik zei dat we al op de auto van volgend jaar focussen. Als dat het geval is, zegt dat al genoeg over waar ik rijd", zo liet hij zich ontvallen voor de GP van Oostenrijk.

Toch is het nog lang niet duidelijk wat er gaat gebeuren met Verstappen vanaf 2026. Eddie Jordan, voormalig teambaas in de F1, durft zijn hand in ieder geval niet in het vuur te steken voor een langer verblijf van Verstappen bij Red Bull. "De onrust bij Red Bull, het vertrek van Newey en Wheatley kunnen Max en zijn vader niet bekoren. Bovendien heeft Mercedes zijn zaakjes voor elkaar en wordt het steeds sterker. Het zou me dan ook allesbehalve verbazen als Max in 2026 overstapt naar Mercedes", aldus Jordan tegenover F1-Insider.com.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel