Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen bevestigt Red Bull-machtsstrijd: "Zal nog wel even doorgaan"

Er lijkt op papier geen vuiltje aan de lucht te zijn bij Red Bull, want de eerste twee races van het jaar werden met overmacht gewonnen. Achter de schermen is er echter een soort machtsstrijd gaande, bevestigt Jos Verstappen. Helaas kan dat nog wel even zo doorgaan.

Jos Verstappen Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365/Michael Potts

Na zijn overwinning in de Rally van de Ardennen afgelopen weekend stond Jos Verstappen de Belgische pers te woord. Natuurlijk werd hem gevraagd naar alle interne onrust bij de werkgever van zijn zoon: Red Bull Racing.

De vader van Max Verstappen roept in gesprek met Sporza op tot rust, maar vreest tegelijkertijd hardop dat het nog wel even kan duren voordat die rust in de tent ook daadwerkelijk terugkeert. "Het is voor de buitenwereld zeker moeilijk te volgen", zucht Jos. "Ik denk dat het noodzaak is voor hen om rust binnen het team te krijgen, maar gezien de omstandigheden denk ik dat het nog even door zal gaan. Ik ben benieuwd, maar het helpt niet bij het hele proces."

Gevraagd of het een machtsstrijd is, bevestigt Jos dit. "Er is zeker een bepaalde machtsstrijd gaande. We gaan het zien, ik kan er niet teveel over zeggen. Ik hoop dat de rust snel terugkeert en dat ze zich gaan concentreren op het racen, want daar gaat het om. Maar dit is niet goed."

Hoe kan het snel opgelost worden? Jos moet het antwoord schuldig blijven. Gelukkig lijden de prestaties van zijn zoon er (nog) niet onder. Wel is het een irritatiefactor voor de drievoudig wereldkampioen, die hard op weg is naar zijn vierde.

"Ik weet het niet wat er moet gebeuren. Het belangrijkste voor ons is dat Max blijft winnen en dat doet hij. De auto is heel goed en tussen de engineers en Max is er niets aan de hand, dus dat is ook goed. Max weet dat gedeelte ook wel uit te schakelen, maar hij krijgt veel vragen over wat er speelt en dat vindt hij niet fijn. Maar dat hoort er ook bij, de andere kant van de Formule 1."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China