Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen blijft kritisch naar Red Bull: 'Dat is het enige wat er nog aan schort'

Jos Verstappen is logischerwijs tevreden met de overwinning van zoon Max Verstappen in Bakoe, maar er zijn nog altijd verbeterpunten. Vooral op zaterdag kan Red Bull beter, aldus de voormalig F1-coureur.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Jos Verstappen ziet ondanks een zeer sterke race voor Max Verstappen en voor Red Bull nog ruimte voor verbetering. Ferrari heeft nog altijd een voordeel op de zaterdagen en mogelijk hadden ze zelfs de beste strategie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Door een dubbele uitvalbeurt vervlogen de kansen op een overwinning echter voor Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Het was een goede race voor Verstappen, maar vader Jos blijft realistisch. "Ik vond Max in Bakoe ontzettend sterk tijdens de race en laten we eerlijk zijn: alles kwam ook heel goed uit", zegt hij in zijn column voor Verstappen.com. "Ik denk namelijk wel dat Ferrari een goede call maakte, door Leclerc naar binnen te halen tijdens de virtual safety car."

"Toen Max later naar binnenkwam was zijn achterstand toch dertien seconden. En later kwam er nog een virtual safety car, daar had Leclerc in dat geval ook weer van kunnen profiteren. Dat hij uitviel met een technisch probleem viel voor ons logischerwijs de goede kant op. Max was er misschien wel bij gekomen, maar dan moet je toch weer risico’s nemen en inhalen."

Jos Verstappen: 'Enige wat er nog aan schort zijn de kwalificaties'

Volgens Jos kan het op zaterdag nog een stuk beter bij Red Bull. "Het enige wat er op dit moment nog aan schort zijn de kwalificaties. Zaterdag zag je in het interview na afloop toch wel wat frustratie bij hem (Max, red.), omdat het nog niet gaat zoals hij wil", zo is de voormalig F1-coureur van mening. "Als ze die kwalificaties beter voor elkaar krijgen, dan maakt hij het zichzelf nog een stuk makkelijker."

Dat er ruimte is voor verbetering, betekent niet gelijk dat de vader van de wereldkampioen ontevreden is. "Het goede nieuws is dat de Red Bull in de race als een speer gaat. Dan is de balans van de auto wel goed. Tijdens zo’n langere run gaan de banden zich anders gedragen en wordt de auto ook wat sneller met insturen. Daar kan Max goed mee uit de voeten."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17