Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen blijft kritisch naar Red Bull: 'Dat is het enige wat er nog aan schort'

Jos Verstappen is logischerwijs tevreden met de overwinning van zoon Max Verstappen in Bakoe, maar er zijn nog altijd verbeterpunten. Vooral op zaterdag kan Red Bull beter, aldus de voormalig F1-coureur.

Jos Verstappen ziet ondanks een zeer sterke race voor Max Verstappen en voor Red Bull nog ruimte voor verbetering. Ferrari heeft nog altijd een voordeel op de zaterdagen en mogelijk hadden ze zelfs de beste strategie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Door een dubbele uitvalbeurt vervlogen de kansen op een overwinning echter voor Charles Leclerc en Carlos Sainz. Het was een goede race voor Verstappen, maar vader Jos blijft realistisch. "Ik vond Max in Bakoe ontzettend sterk tijdens de race en laten we eerlijk zijn: alles kwam ook heel goed uit", zegt hij in zijn column voor Verstappen.com . "Ik denk namelijk wel dat Ferrari een goede call maakte, door Leclerc naar binnen te halen tijdens de virtual safety car." "Toen Max later naar binnenkwam was zijn achterstand toch dertien seconden. En later kwam er nog een virtual safety car, daar had Leclerc in dat geval ook weer van kunnen profiteren. Dat hij uitviel met een technisch probleem viel voor ons logischerwijs de goede kant op. Max was er misschien wel bij gekomen, maar dan moet je toch weer risico’s nemen en inhalen."

Jos Verstappen: 'Enige wat er nog aan schort zijn de kwalificaties'

Volgens Jos kan het op zaterdag nog een stuk beter bij Red Bull. "Het enige wat er op dit moment nog aan schort zijn de kwalificaties. Zaterdag zag je in het interview na afloop toch wel wat frustratie bij hem (Max, red.), omdat het nog niet gaat zoals hij wil", zo is de voormalig F1-coureur van mening. "Als ze die kwalificaties beter voor elkaar krijgen, dan maakt hij het zichzelf nog een stuk makkelijker." Dat er ruimte is voor verbetering, betekent niet gelijk dat de vader van de wereldkampioen ontevreden is. "Het goede nieuws is dat de Red Bull in de race als een speer gaat. Dan is de balans van de auto wel goed. Tijdens zo’n langere run gaan de banden zich anders gedragen en wordt de auto ook wat sneller met insturen. Daar kan Max goed mee uit de voeten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'