Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen gniffelt om Mercedes: "Blijkbaar niks van Abu Dhabi geleerd"

Lewis Hamilton viel in de laatste stint na de safety car als een baksteen terug in de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Hij pitte niet voor nieuwe banden, terwijl de concurrentie dat wel deed. Jos Verstappen kan enkel lachen om dat déjà vu-moment.

Verstappen Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Jos Verstappen zag op het nippertje hoe zoon Max Verstappen de Formule 1 Grand Prix van Nederland op zijn naam schreef, nadat hij vanwege een coronabesmetting pas op zondag voor het eerst op Circuit Zandvoort aanwezig kon zijn. Hij zag tevens hoe Lewis Hamilton tijdens de safety car-periode buiten bleef en weliswaar de leiding erfde, maar vervolgens terugviel omdat hij werd ingehaald door coureurs die wel vers rubber hadden gehaald.

Het doet Jos Verstappen denken aan de seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi, toen Verstappen wel nieuwe banden ging halen voor de laatste eindsprint en Hamilton niet. De uitkomst toen was ruwweg hetzelfde als nu, de zege ging namelijk verloren en naar Verstappen.

"Je zou toch zeggen dat Mercedes van de laatste race vorig jaar in Abu Dhabi geleerd heeft, maar blijkbaar is dat niet het geval", klinkt het gevat uit de lachende mond van Jos Verstappen, die wordt geciteerd door de Telegraaf. "Mercedes ging goed en had absoluut kans om de race te winnen, maar gelukkig pakte het voor ons goed uit."

Jos Verstapen complimenteert Red Bull

De voormalig F1-coureur van onder andere Benetton en Minardi is maar wat trots op zijn zoon: "Hij won nu reeds tien van de vijftien races en het is waanzinnig wat hij laat zien", jubelt hij trots, maar hij blijft ook met beide benen op de grond staan: "Het is duidelijk dat hij overwicht heeft, maar zolang je er nog niet bent, mag je jezelf niet rijk rekenen."

Ook Red Bull krijgt complimenten van de Limburger: "Het was super spannend, maar het team zat er weer bovenop."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'