Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen grijpt na crash naast het podium in Spa

Afgelopen weekend deed Jos Verstappen in België mee aan de Rally van Spa. Hij was voortvarend onderweg, een podium was in zicht, totdat hij door een ongelukkige crash terugviel.

Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Jos Verstappen heeft de rallysmaak goed te pakken. Afgelopen weekend was hij weer aan het scheuren, dit keer tijdens de Spa Rally in België. Uiteindelijk werd hij 31e, nadat hij een podiumplaats verloren zag gaan toen hij in de dertiende proef crashte.

Jos, rijdend in een Citroën C3 Rally2-bolide met startnummer 33, stond na dag één samen met copiloot Renaud Jamoul op de derde plaats in het klassement. In de dertiende proef ging het echter mis, want na een crash liep hij een grote achterstand op en zakte hij in het klassement van een podiumplaatss naar pek 43. Uiteindelijk wist hij zich dus nog op te werken naar P31.

Op de Verstappen-website vertelt hij wat er mis ging tijdens de dertiende proef. "Met aanremmen stapte de auto uit. We raakten een afgezaagde boom met het rechter achterwiel, waardoor er een bracket af is gebroken. Dat hebben we kunnen vervangen en konden door."

Ook op proef veertien ging het niet van een leien dakje: “Met het ingaan van de tweede bocht gleed de auto weg, we raakten een klein paaltje met de linker achterkant", aldus Jos Verstappen, die achteraf toch heel positief gestemd is.

"Sinds het begin van het jaar is er veel gebeurd. We hebben veel geleerd, het is superleuk om te doen en daarbij ben ik blij dat ik hem (copiloot Renaud Jamoul) gevonden heb, dat zeg ik heel eerlijk. Hij heeft me veel bijgebracht. Net viel de intercom nog uit dus ook dat hebben we meegemaakt, en dat zijn allemaal dingen die erbij horen."

Ook interessant:

Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen

In de eerste Winter Special blikken de mannen van de RacingNews365 F1-podcast uitgebreid terug op het F1-seizoen 2022. Ze vellen hun oordeel over Max Verstappen en zijn weergaloze prestaties, maar ook over de rest van de Formule 1-grid. Dat en meer beluister je in de podcast hieronder!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

5 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"