Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen hongerig naar meer na eerste WRC-rallydag

Jos Verstappen begon op vrijdag aan zijn eerste WRC-rally ooit. Na een succesvolle openingsdag smaakt het naar meer.

Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Verstappen.com

Het is pas zijn vijfde rally ooit, maar in Ieper doet Jos Verstappen meteen mee op het allerhoogste niveau in de WRC. In de Rally2-klasse rijdt hij met een Citroën C3 met Harm van Koppen als navigator aan zijn zijde. Na afloop van de eerste dag was het duidelijk dat Jos met volle teugen had genoten.

"Alles werkte vandaag naar behoren! Het begin van de dag vond ik lastig, omdat veel nog nieuw voor me is. Ik heb veel geleerd. Het is voor het eerst dat ik in dit wereldkampioenschap meerijd. Het is ontzettend moeilijk om het parcours hier in Ieper onder de knie te krijgen", zo laat hij optekenen in gesprek met Verstappen.com.

Verstappen overleeft lastige omstandigheden

Voor zijn eerste optreden in de WRC was het zeker geen slechte dag. Aan het einde van de vrijdag pronkte de naam van Verstappen en copiloot Van Koppen namelijk op de 25e plaats in het klassement. De eerste tien coureurs in het klassement beschikken over een snellere bolide, dus dat maakt zijn prestatie nog knapper.

Een tiende plaats tijdens de vierde proef was de beste prestatie van Jos, die in gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt dat hij tussendoor wel wat tijd was verloren. "In SS3 moesten we stoppen. Ik denk dat ze een auto uit de sloot hadden getrokken, want die stond stil. Daar hebben we denk ik ruim tien seconden verloren, dus dat was jammer."

"We hebben bij de organisatie aangevraagd of ze er iets aan konden doen, want zij kunnen zien dat we stil moesten staan. Je moet in zo'n situatie natuurlijk stoppen, totdat je een duim krijgt en je er echt langs kan. Eerder lag er ook al een coureur af en aan het einde van de dag ook! Dus het gebeurt heel veel!", lacht hij.

Jos Verstappen: "Daar ben ik juist bang voor!"

Gevraagd waar sommigen het verschil maken ten opzichte van Jos, weet hij de vinger wel op de zere plek te leggen.

"Ze snijden véél meer af. Tot wel drie keer meer dan ik! Track limits kennen ze hier niet", lacht Verstappen. "Ik snijd ook wel af, maar het moet nog meer. Waar ik juist bang voor ben, is dat ik een steen ofzo tegen kom als ik het meer doe."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen