Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen lovend over uniek seizoen Max: "Dit ga je niet vaak meer meemaken"

Max Verstappen is de Formule 1-wereldkampioen van 2022, maar dat wisten we natuurlijk al een tijdje. Het seizoen moest echter nog afgesloten worden in Abu Dhabi en dat deed de Nederlander in stijl door te winnen. Vader Jos Verstappen is trots.

Max Verstappen won de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi met een ruime voorsprong op de rest, terwijl achter de Nederlander keihard werd gestreden om de tweede plaats in de coureursstand. Jos Verstappen was aanwezig op het Yas Marina Circuit en volgde de race op de voet. "Iedereen kijkt natuurlijk voor het gevecht tussen P2 en P3, maar voor mij was natuurlijk Max het belangrijkst", zegt hij na de race bij Viaplay . Vader Jos is lovend over het seizoen van de tweevoudig wereldkampioen. "Vijftien overwinningen, dat ga je niet vaak meer meemaken. We moeten er gewoon echt van genieten. Hij heeft het fantastisch gedaan en je ziet gewoon dat hij heel sterk is. Hij weet wat hij moet doen met de banden, controleert het gewoon en heeft dan ook nog eens wat over aan het einde." "Het was heel sterk dit seizoen en dat krijg je ook als je een goede auto hebt. Wij genieten er van", aldus de voormalig Formule 1-coureur over zijn zoon.

Vakantie breekt aan voor de F1-coureurs

Na de allerlaatste race van het F1-seizoen is de winterstop bijna aangebroken voor de coureurs. Daarna barst eind februari het geweld weer los voor het drukke seizoen van 2023. "Om eerlijk te zijn denk ik dat het volgend jaar wat dichter bij elkaar ligt allemaal", zo voorspelt vader Jos. "Dat is ook de bedoeling met deze regels, ik vind het niet erg. Mooie gevechten op het circuit en een mooi WK tot aan het einde zou fantastisch zijn." Maar eerst een verdiende winterstop. Ook voor Jos, maar natuurlijk vooral voor de coureurs. "Ik doe natuurlijk niet meer zo veel als Max. Voor Max komt hij nu wel goed uit, hij is er gewoon een beetje klaar mee nu. Als je het kampioenschap binnen hebt, dan is de druk er van af en is het minder spannend. Voor Max was het vooral belangrijk dat hij dat record verbrak met de overwinningen (15 stuks, red.)."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst