Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen lovend over uniek seizoen Max: "Dit ga je niet vaak meer meemaken"

Max Verstappen is de Formule 1-wereldkampioen van 2022, maar dat wisten we natuurlijk al een tijdje. Het seizoen moest echter nog afgesloten worden in Abu Dhabi en dat deed de Nederlander in stijl door te winnen. Vader Jos Verstappen is trots.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen won de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi met een ruime voorsprong op de rest, terwijl achter de Nederlander keihard werd gestreden om de tweede plaats in de coureursstand. Jos Verstappen was aanwezig op het Yas Marina Circuit en volgde de race op de voet. "Iedereen kijkt natuurlijk voor het gevecht tussen P2 en P3, maar voor mij was natuurlijk Max het belangrijkst", zegt hij na de race bij Viaplay.

Vader Jos is lovend over het seizoen van de tweevoudig wereldkampioen. "Vijftien overwinningen, dat ga je niet vaak meer meemaken. We moeten er gewoon echt van genieten. Hij heeft het fantastisch gedaan en je ziet gewoon dat hij heel sterk is. Hij weet wat hij moet doen met de banden, controleert het gewoon en heeft dan ook nog eens wat over aan het einde."

"Het was heel sterk dit seizoen en dat krijg je ook als je een goede auto hebt. Wij genieten er van", aldus de voormalig Formule 1-coureur over zijn zoon.

Vakantie breekt aan voor de F1-coureurs

Na de allerlaatste race van het F1-seizoen is de winterstop bijna aangebroken voor de coureurs. Daarna barst eind februari het geweld weer los voor het drukke seizoen van 2023. "Om eerlijk te zijn denk ik dat het volgend jaar wat dichter bij elkaar ligt allemaal", zo voorspelt vader Jos. "Dat is ook de bedoeling met deze regels, ik vind het niet erg. Mooie gevechten op het circuit en een mooi WK tot aan het einde zou fantastisch zijn."

Maar eerst een verdiende winterstop. Ook voor Jos, maar natuurlijk vooral voor de coureurs. "Ik doe natuurlijk niet meer zo veel als Max. Voor Max komt hij nu wel goed uit, hij is er gewoon een beetje klaar mee nu. Als je het kampioenschap binnen hebt, dan is de druk er van af en is het minder spannend. Voor Max was het vooral belangrijk dat hij dat record verbrak met de overwinningen (15 stuks, red.)."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"